08 Mayıs 2017 12:14

Sıla Abalay ‘tesadüfen’ öldürülmüş!

Ev baskını sonrası öldürülen 18 yaşındaki Sıla için önce 'DHKP-C'nin en üst düzey ismi' diyen medyada şimdi 'Tesadüfen oradaydı' haberleri yapılıyor.

Paylaş

İstanbul Küçükçekmece’de 18 yaşındaki Sıla Abalay’ın yaşamını yitirdiği ev baskını sonrası “DHKP-C’nin en üst düzey ismi öldürüldü” haberleri yapılan medyada şimdi “Operasyonda asıl hedef 25 yıldır aranan TİKKO üyesi R. E. idi. Sıla Abalay tesadüfen oradaydı” denilmeye başlandı.

DHA ve başka ajansların da aynı kaynaktan geçtiği haberde “TİKKO bağlantılı bir örgütten kaydı bulunan M. K. ve babası A. K. gözaltına aldı. Ekipler, Abalay'ın evde bulunmasının tesadüf olabileceğini belirtti” ifadesi kullanıldı.

Aynı gece yapılan diğer baskınlarda “TİKKO üyesi olduğu belirtilen ve 25 yıldır  aranan R. E. de yakalanarak gözaltına alındı” denildi.

Habere göre A.K, M.K ve R.E.’nin Vatan Caddesi'ndeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam ediyor.

18 yaşındaki Sıla Abalay’ın, ev baskınında polisle çatışmaya girdiği iddia edilmişti. Abalay’ın polis kurşunuyla yaşamını yitirmesi sonrası, Star ve Habertürk, “DHKP-C’nin en üst düzey ismi öldürüldü” şeklinde haberler yapmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yumurtalık kistleri ve doğurganlık arasında bağlantı var mı?

SONRAKİ HABER

Sarıyer Mahalleler Birliği’nden İBB'ye ıslah planı tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...