01 Temmuz 2012 10:13

Haziran ayı iş kazası bilançosu: En az 59 ölü!

İŞÇİ Sağlığı İş Güvenliği Meclisi (İSİG) haziran ayı iş kazaları raporunu açıkladı. Rapora göre, iş kazalarında bir ayda  en az 59 işçi hayatını kaybederken, ölümlerin yoğun olarak yaşandığı sektör ise inşaat sektörü oldu. Buna göre inşaat sektöründe haziran ayında, 16’sı yüksek

Haziran ayı iş kazası bilançosu: En az 59 ölü!
Paylaş

İŞÇİ Sağlığı İş Güvenliği Meclisi (İSİG) haziran ayı iş kazaları raporunu açıkladı. Rapora göre, iş kazalarında bir ayda  en az 59 işçi hayatını kaybederken, ölümlerin yoğun olarak yaşandığı sektör ise inşaat sektörü oldu. Buna göre inşaat sektöründe haziran ayında, 16’sı yüksekten düşmeden kaynaklı 23 inşaat işçisi hayatını kaybetti. Manisa’da bir inşaatın dış cephesinde bulunan asansörün düşmesi sonucu 3 işçi yaşamını yitirdi. Güvencesiz çalışmanın yoğun olarak  yaşandığı mevsimlik tarım işçiliği de ölümlü  iş kazalarının hedefinde.
Haziran ayında 7 tarım işçisi de güvencesiz ve esnek çalışmanın kurbanı oldu. Yine sürekli olarak ölümlerle gündeme gelen tersanelerde de haziran ayında 151. iş cinayeti yaşandı. Eskişehir Oto Tamirciler ve Tornacılar Sitesi'nde ise kaçak olarak kimyasal madde üretilen atölyede yaşanan patlama sonucunda ise aralarında 20’li yaşlardaki bir mühendisin de olduğu 4 kişi yaşamını yitirdi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

‘ÖYM’ler konusunda yapılacak düzenlemeler belirsiz’

SONRAKİ HABER

‘Seçimlerin öne alınması için Anayasa değişikliği gerekir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...