08 Mayıs 2017 10:34

Selin Sayek Böke'den yandaş medyaya 'Çamur' yanıtı

CHP'li Selin Sayek Böke, hakkında Yeni Şafak tarafından ortaya atılan iddiaları 'Çamur' sözleriyle yalanladı.

Paylaş

CHP’deki gerginlik en çok AKP’nin kontrolündeki gazeteleri memnun etti. Bugün Yeni Şafak Böke’nin ABD elçisi ile görüşüp istifa ettiğini öne sürdü. Takvim ve Sabah ise Böke nedeniyle CHP’li vekiller Aykut Erdoğdu ve Barış Yarkadaş’ın yumruklu kavga ettiğini yazdı. Böke iddiayı ‘çamur’ diye niteledi. Barış Yarkadaş ise ‘yalan’ dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün “Biz her şeyi biliyoruz. Bu partiyi karıştırmak amacıyla Saray’dan düğmeye basıldı, talimat verildi” ifadesini kullanmıştı.

CHP'de parti sözcülüğü ve genel başkan yardımcılığından istifa ederek tartışmaların odağına yerleşen Selin Sayek Böke, “ABD Elçisi ile görüşüp istifa etti” iddiasına ‘çamur’ ifadesi ile yanıt verdi ve istifa nedenini “siyasete dair bir görüş ayrılığı” olarak tekrar etti.

Yeni Şafak gazetesi bugün Selin Sayek Böke için “Genel Başkanlık koltuğuna oturtmak için düğmeye basıldı. Böke’nin istifa etmeden önce ABD’nin Ankara Büyükelçisi ile görüştüğü iddia ediliyor” şeklinde bir haber yayınladı. Haberde, “Selin Sayek Böke, Özgür Özel, Veli Ağbaba, Aykut Erdoğdu, İlhan Cihaner ve Zeynep Altıoklar’ın birlikte hareket ettiği, bu grubun Kılıçdaroğlu’nun yerine gelip, eş başkanlık sistemini hayata geçirmek istedikleri belirtildi. Parti kulislerinde, Özel ve Böke’nin geçtiğimiz cuma günü Amerikan Büyükelçisi ile görüştüğü iddia edildi. Aykut Erdoğdu ile Kılıçdaroğlu’nun anlaştığı, Böke’nin yerine Erdoğdu’nun yerine bunları getirince grubun da dağıtıldığı belirtiliyor” ifadelerine yer verildi.

MESELE İZLENEN SİYASETE DAİR BİR GÖRÜŞ AYRILIĞIDIR

Selin Sayek Böke kişisel twitter hesabından iddiaları 5 madde ile yalanladı. Böke şöyle dedi:
1)Havuz medyasının gayrimeşru referandumun meşrulaştırılmasına milyonlardan gelen itirazın siyasete taşınmasından rahatsız olduğu görülüyor.
2)Bugün bir kez daha çamurla siyaseti kirleten bir yalan ortaya atıldı. ABD Büyükelçisi ile görüşerek istifa ettiğim iddia edildi.
3) Söz konusu 'haber' açık bir yalan, havuz medyasının demokrasi mücadelesini boğmaya çalışan alışılmış çamurlarından biridir.
4)Benim yönetimden ayrılışım;siyasi ilke ve itiraz ışığında aldığım bir karardır. Mesele izlenen siyasete dair bir görüş ayrılığı meselesidir.
5) Gayrimeşru olanı meşrulaştırmayı redde,demokrasi için, rahatsız olanlara rağmen, partimde milyonlarla birlikte mücadeleye devam.”

YUMRUKLAŞMA İDDİASINI FOTOĞRAF İLE YALANLADI

Sabah ve Takvim gazetesi ise “CHP’de hiziplerin iktidar savaşı”başlıklı haber yaptı. Burada da 16 Nisan Gecesi bazı CHP’lilerin yumruk yumruğa kavga ettiği iddia edildi. CHP’li Barış Yarkadaş’ın Selin Sayek Böke’ için Kılıçdaroğlu’ya ‘kumpas’ kurduğunuiddiasını söylediği,  bunun üzerine da kavga çıktığı ifade edildi. Hatta Aykut Erdoğdu v Yarkadaşın kabga ettiği öne sürüldü. Barış Yarkadaş yazılı açıklama yaparak iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Haberde iddia edildiği tarihte Ankara’da olmadığını söyledi. Yarkadaş “Bu bağlamda,  mücadele yoldaşım Aykut Erdoğdu ve diğer vekillerimizle yumruklaştığımız ve birbirimize küfür ettiğimiz de alçakça, ahlaksızca ve namussuzca bir yalandır. Bu yalanı ispatlamayanlar ve kullanmakta ısrar edenler de aynı sıfatları taşımayı hak etmiştir” açıklaması yaptı. Barış Yarkadaş bir süre onra da Aykut Erdoğdu ile İstanbul Adliyesİ’nde Erdem Gül davasını birlikte izlediklerini duyaran fotografı sosyal medyadan paylaştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Barzani'nin danışmanı: Referandum Kerkük'ü de kapsayacak

SONRAKİ HABER

MFÖ’den yeni albüm müjdesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...