08 Mayıs 2017 09:14

Recep Hoca'nın göreve iadesi için velilerden imza kampanyası

Mersin'de KHK ile işine son verilen Öğretmen Recep Sevim'in göreve iade edilmesi için öğrenci velileri imza kampanyası başlattı.

Paylaş

Mersin’de KHK ile görevden alınan öğretmen Recep Sevim için öğrenci velileri tarafından imza kampanyası başlatıldı. Veliler yıllarca çocuklarına eğitim veren Sevim’in görevine dönmesi için bir kez daha çağrı yaptı.

Mersin Aydınlıkevler İlkokulunda görev yaparken 7 Şubat’ta yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yurt genelinde ihraç edilen 2 bin 585 öğretmen arasında yer alan 2-C sınıfı öğretmeni, Eğitim Sen üyesi Recep Sevim için öğrenci velileri imza kampanyası başlattı. Sevim’in göreve iade edilmesi için daha önce BİMER’e başvuran veliler ve öğrenciler bu defa okul önünde stant açarak imza toplamaya başladı.

Okulun çıkış saatlerinde çocuklarıyla birlikte imza standı kuran veliler Recep hocalarının dönmesi için tüm velilere çağrıda bulundu. Velilerin kendisi için verdiği mücadeleye teşekkür eden Recep Sevim de veliler ile birlikte imza standında beklemeye başladı. Okul içerisinde pencereden öğretmenlerini gören öğrenciler heyecanını saklayamadı. Okul çıkışında koşarak öğretmenlerinin yanına gelen öğrenciler Recep hocalarının okuluna, sınıfına geri dönmesini istediler.

'ÖĞRENCİLER HOCALARINI İSTİYOR'

Veliler, çocuklarını okutan Recep öğretmenin göreve dönmesi için girişimlere devam edeceklerini belirtti. 2-C sınıfı velileri adına konuşan Filiz Aba, çocuklarının öğretmenlerini özlediğini söyledi. Veliler olarak toplanıp imza kampanyası başlattıklarını söyleyen  Aba, “Umarız öğretmenimiz dönecek. Dönem arasındaki öğretmen değişikliğine çocuklarımız alışamadı, Recep hocalarını istiyorlar. Çocuklarımız bu süreci haliyle anlamıyor, ağlıyorlar. Biz de sürekli çocuklarımıza 'Öğretmeniniz geri dönecek' diyoruz. Recep Hocamız onca senesini vermiş, öğretmenliğe kendi adamış biri. Bizim öğretmenimizin hiçbir suçu yok, ilk gün olduğu gibi sonuna kadar öğretmenimizin arkasındayız. Öğretmenimiz hala çocukları yalnız bırakmıyor. Etkinliklerine, kurslarına katılıyor. Öyle olmasına rağmen çocuklarımız hala bu süreçten çok fazla etkileniyor” dedi. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gökyüzünde Jüpiter heyecanı!

SONRAKİ HABER

Yolcu otobüsü şarampole düştü: 10 yolcu yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...