08 Mayıs 2017 09:02

10 Ekim Katliamında yitirilen Gökhan Arpaçay için anıt mezar

BES Kars İl Temsilciliği, 10 Ekim Katliamında yaşamını yitiren Gökhan Arpaçay'ın kabrini anıt mezara dönüştürdü.

Paylaş

Tacettin DURMUŞ
Kars

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Kars İl Temsilciliği, 10 Ekim 2015’te Ankara Gar Katliamında yaşamını yitiren Özver Gökhan Arpaçay ‘ın kabrini anıt mezara dönüştürdü.

Yeni Mahalle Mezarlığında bulunan anıt mezarın yapılması ile ilgili düzenlenen törene Özver Gökhan Arpaçay'ın üyesi olduğu Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Fikret Aslan ve BES Kars İl Temsilcisi İnan Ercan’ın yanı sıra emek ve demokrasi örgütlerinden yöneticiler ve Arpaçay’ın kardeşi katıldı.

Gökhan Arpaçay’ın anıt mezarının baş taşında 3 barış güvercini eşliğinde “Savaş, insanlık değerlerini yok ediyor. Ben insanım. Yaşamı uğrunda ölecek kadar çok sevdiler” yazıldı.

Anıt mezara karanfiller bırakılmasının ardından BES Kars İl Temsilcisi İnan Ercan, törene katılanları Gökhan Arpaçay için bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından bir konuşma yapan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Fikret Aslan, ülke tarihinin en kanlı katliamlarından birini 10 Ekim 2015 tarihinde yaşadıklarını belirterek, o kanlı günde Gökhan Arpaçay’ın da Ankara’ya barış ve kardeşlik için gelen 10 binlerce insandan biri olduğunu söyledi.

Aslan, “Gökhan Arpaçay ile birlikte yaşamını kaybeden 101 arkadaşımız o gün 10 binlerce insanla daha gür bir şekilde barış, kardeşlik ve demokrasi taleplerini dile getirmek için orada bulunuyordu. Maalesef IŞİD çeteleri, barbarları tarafından peş peşe patlatılan bombalar nedeniyle 101 barış elçisi yaşamını yitirdi. Bunlardan birisi de Gökhan arkadaşımızdı. Onların barış ve demokrasi özlemi bu topraklarda yeşerene kadar mücadelemizi ve kavgamızı hep birlikte vereceğiz. Bu taahhütlerimizi buradan dile getirmek istiyoruz. Maalesef orada bombayı patlatanların suçlu olduğu kadar, katillerin Antep’ten Ankara’ya kadar gelmesine yol veren kolluk kuvvetleri, içişleri bakanı ve kamu görevlilerinin de ciddi sorumluluklarının olduğunu da düşünüyoruz. Devam eden davalarda bunlar net bir şekilde gözüküyor. O dönemin Başbakanı Davutoğlu da patlama sonrasında oylarının yüzde 4 oranında arttığını ifade etmişti. Onun siyasi sorumluluğunda gerçekleşen bir patlama söz konusudur. Bunların hepsinin açığa çıkması ve katillere gereken cezaların verilmesi için kutsal insanlık mücadelemizi sürdüreceğimizin sözünü Gökhan Arpaçay’ın huzurunda veriyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

1. Alabanda Kültür ve Bahar Şenliği düzenlendi

SONRAKİ HABER

Roma yoluna mermer ocağı: Burada bütün yollar ranta çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...