08 Mayıs 2017 08:14

Bozcaada Doğa Buluşması'nın üçüncüsü gerçekleştirildi

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde yaşam savunucuları 3. Bozcaada Doğa Buluşması'nda bir araya geldi.

Paylaş

Çanakkale Bozcaada'da yaşam savunucularu 3. Bozcaada Doğa Buluşması'nda bir araya geldi. 2 gün süren etkinlikte yaşam alanı savunucuları, çevre temizliği, çevre temalı söyleşiler, forumlar ile dayanışma pikniği gerçekleştirildi.

Bozcaada Forum'un öncülüğünde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen 'Bozcaada Doğa Buluşması' 6-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti. Bozcaada Kaymakamı Mustafa Akın, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş, Bozcaada Belediyesi AKP Meclis üyesi ve Bozcaada Bağcılar Kooperatifi Başkanı Sabri Güler, Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Süheyla Doğan, İDA Dayanışma Derneği Başkanı Dr. İlhan Pirinçciler ve çeşitli illerden birçok yaşam savunucusu katıldı.

Çevre kirliliğine dikkat çekmek için 'Temiz Bozcaada', 'Çöp Atma' sloganları ile ada merkezinde çevre temizliği yapan gönüllüler, temizliğin kirletmemekten başladığının altını çizerek temiz bir çevrede yaşamak istediklerini belirtti. Özellikle yenilenebilir enerji konusunda projeler yürüten Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Bozcaada Rüzgar Elektrik Santralini ziyaret edip, santral yetkilisi Kerim Kılavuz'dan detaylı bilgi aldı.

Etkinliğin ikinci gününde Çevre Forumunda ise, çevre mücadelesini güçlendirmek için neler yapılabileceği konuşuldu. Forum'un ardından etkinlik Dayanışma Pikniği, söyleşiler ve ödül töreni ile sona erdi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Basketbol Federasyonu: Sorumlular disipline sevk edildi

SONRAKİ HABER

Antik kentin içine jeotermal kuyusu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...