08 Mayıs 2017 08:02

MESTDER Başkanı Gürsoy: Estetik hizmeti hekimlerden alınmalı

Medikal Estetik Tıp Derneği Başkanı Dr. Devrim Gürsoy, estetik yaptırmak isteyenleri 'merdiven altı' güzellik merkezleri konusunda uyardı.

Paylaş

Medikal Estetik Tıp Derneği (MESTDER) Başkanı Dr. Devrim Gürsoy, estetik yaptırmak isteyenleri 'merdiven altı' güzellik merkezleri konusunda uyararak hekim olmayanlar tarafından yapılan uygulamaların insan sağlığı açısından riske neden olabileceğini belirtti. Dr. Gürsoy, estetik operasyonların yalnızca plastik cerrahlar ve dermatologlarca yapılabileceği iddiaları üzerinden Sağlık Bakanlığı tarafından verilen eğitimler sonucu sertifika almış hekimlerin de estetik uygulama yapma yetkileri olduğunun bilgisini verdi.

Adana’da bir hemşirenin yaşadığı silikon faciasının ardından gözler yasa dışı estetik uygulamalarına çevrildi. İnsan sağlığını hiçe sayan güzellik merkezleri, kamuoyunda büyük tepkilere neden olurken MESTDER üyesi hekimler, Ankara’da toplanarak konu hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Yapılan toplantının ardından konuya ilişkin açıklamalarda bulunan MESTDER Başkanı Dr. Devrim Gürsoy, son günlerde kamuoyu gündemini meşgul eden olaylardan birinin, ehliyetsiz kişilerce bir sağlık personeline yapılan medikal estetik uygulamasının sonuçları olduğunu söyledi. Dr. Gürsoy, bu tip operasyonların yalnızca Sağlık Bakanlığından bu alanda sertifika almış hekimlerle uzman hekimler tarafından yapılmasının zorunlu hale gelmesi gerektiğini kaydetti. 

Sağlık Bakanlığı tarafından verilen eğitimler neticesinde sertifika almış hekimlerin botoks, dolgu, dövme silme, leke tedavisi ve lazer tedavileri gibi uygulamaları yapma yetkilerinin olduğunu belirten Dr. Gürsoy, bu tür uygulamaların yalnızca plastik cerrahlar ile dermatologlarca yapılabileceği iddialarının doğru olmadığını ifade etti. Gürsoy, estetik operasyonlarının alanında uzman kişiler tarafından ve doğru fiziki koşullara uygun olarak yapılması gerektiğini vurguladı. Sağlık Bakanlığı'nın çalışma ruhsatı vermediği kuaför, güzellik salonu ve güzellik merkezi adı altında faaliyet gösteren işletmeler hakkında da değerlendirmede bulunan Gürsoy, hekim olmayan kişiler tarafından yapılan botoks, dolgu ve türlü enjeksiyon uygulamalarının insan sağlığı açısından riske neden olacağına dikkat çekti.

İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI

'Merdiven altı' işletmelere karşı alanında uzman olan kurum veya kuruluşların iş birliği yapması gerektiğini belirten Dr. Gürsoy, bu tür operasyonların belli kurallar çerçevesinde yapılması gerektiğini savunduklarını kaydetti. Gürsoy, bu noktada birinci adımın 'merdiven altı' uygulamalarının kamu sağlığını tehdit edici sonuçlarını ortadan kaldırmak olduğunu belirtti, Dr. Gürsoy, "Bu alanda çalışan hekimler ister plastik cerrah, ister dermatolog, isterse de medikal estetik hekim olsun bir araya gelip bu konunun standartlarının doğru şekilde oluşturulması konusunda katkı sağlamalıdır" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Çocukların zulmettiği köpeği çatıdan ekipler kurtardı

SONRAKİ HABER

Kuşadası Körfezi'nde 4.2 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...