08 Mayıs 2017 05:40

IŞID Horasan Emiri Afganistan'da öldürüldü

IŞİD'in Horasan Emiri Şeyh Abdul Hasib, Afganistan ve ABD Özel Kuvvetlerinin ortak operasyonunda öldürüldü.

Paylaş

Afganistan'da IŞID'in kolu olan Horasan Eyaleti örgütünün (ISIS-K) Lideei Emir Şeyh Abdul Hasib'in Afgan ve Amerikan Özel kuvvetlerinin ortak operasyonunda öldürüldüğü resmen açıklandı. Geçtiğimiz Ağustos ayında benzeri bir operasyonla öldürülen örgüt emiri olan Hafiz Said Han yerine Emir olarak Şeyh Abdul Hasib seçilmişti. Hasib'in 27 Nisan'da Nangarhar bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda öldürüldüğü ifade edildi.

Afganistan'daki NATO kuvvetleri Komutanı General John Nicholson tarafından yapılan açıklamada, IŞID'in Afganistan'daki yapılanmasına yönelik son dönemde Afgan güçleri ile gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla büyük darbe  indirildiği ve 27 Nisan'da gerçekleştirilen ortak operasyonla emir Şeyh Abdul Hasib'in de öldürüldüğü ifade edildi. 

Nicholson açıklamasında ''Afgan güçlerini gösterdikleri cesaret ve kararlıktan dolayı alkışlıyorum. IŞID ve benzeri terör gruplarının kaderi bu olacaktır.'' ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz Ağustos ayında öldürülen Afganistan IŞID Horasan vilayeti emiri Şeyh Hafiz Said Han yerine seçilen Şeyh Abdul Hasib'in öldürüldüğü daha önce de gündeme getirilmiş ancak teyid edilmemişti. Şeyh Abdul Hasib 8 Martta Kabil'de askeri hastaneye gerçekleştirilen ve 30 kişinin yaşamını yitirdiği hastane baskınını yöneten isimdi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'ın 16 köyünde sokağa çıkma yasağı

SONRAKİ HABER

Çin'de madende gaz sızıntısı: 18 işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...