07 Mayıs 2017 20:26

Bozkurt Cezaevi'ndeki çocuk mahkumlar isyan etti

Denizli Bozkurt Cezaevi’nde bulunan çocuk hükümlülerle infaz memurları arasındaki tartışma kavgaya dönüştü, 7 çocuk yaralandı. (Fotoğraf: Arşiv)

Paylaş

Denizli'nin Bozkurt İlçesi'ndeki Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Çocuk Eğitimevi Müdürlüğü'nde kalan 5 kız çocuğu ile infaz koruma memurları arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüştü. DHA’nın aktardığı bilgilere göre infaz koruma memurlarının saldırısı nedeniyle 7 çocuk hafif şekilde yaralandı.

Bugün saat 22.00 sıralarında Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Çocuk Eğitimevi Müdürlüğü'nde 15-18 yaş arasındaki 12 kız çocuk hükümlünün bulunduğu bölümde çocuklarla infaz koruma memurları arasında tartışma çıktı.

Kavga kısa sürede büyürken, cezaevine sağlık ve itfaiye ekiplerinin yanı sıra Denizli'den takviye polis ekipleri sevk edildi. Polisin TOMA'larla cezaevi çevresini ablukaya alması dikkat çekti. Jandarma da cezaevi içerisindeki kavgaya müdahale etti.

VALİ 'TARTIŞMA'NIN NEDENİNİ AÇIKLAMADI

Olayın ardından cezaevine gelen Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle olayın kontrol altına alındığı söyledi. Vali Altıparmak, olayın çocuk hükümlülerle infaz koruma memurları arasında çıkan tartışmadan kaynaklandığını belirterek, 7 hükümlünün tedbir amaçlı sağlık kontrolünden geçirildiğini ve cezaevinde durumun normale döndüğünü iddia etti. Vali Altıparmak’ın tartışmanın nedenine ilişkin bilgi vermemesi ise dikkat çekti.

Çardak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayla ilgili soruşturmayı yürütmek amacıyla soruşturma başlattığı belirtilerken, Ceza İnfaz Kurumu psikoloğunun da Bozkurt ilçesine gönderildiği kaydedildi.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili gece saatlerinde açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bu akşam saatlerinde 5 çocuk, yetişkinlerin yaşam alanlarına geçme, sigara kullanma gibi isteklerinin yerine getirilmemesinden dolayı aydınlatma için kullanılan ampulleri sökerek kendilerine ve çevrelerine zarar verici eylemlerde bulunmuşlardır. Dış koruması bulunmayan infaz kurumu ve eğitim evinde görevli personel olaya müdahale ederek gereken tedbirleri almış ve her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak sağlık ve güvenlik birimlerine durumu bildirmiştir. İntikal eden sağlık görevlileri mahallinde ayaktan tedavinin yeterli olduğu kanaatine ulaşarak gerekli tedaviyi gerçekleştirmişlerdir." (DENİZLİ)

ÖNCEKİ HABER

Bingöl Genç’te sokağa çıkma yasağı

SONRAKİ HABER

Amedspor’un hedefi 1. Lig’e çıkmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...