07 Mayıs 2017 15:03

Köln'de, açlık grevindeki Gülmen ve Özakça ile dayanışma

Almanya'nın Köln kentindeki tarihi Dom Kilisesi önünde çadır kuran yaklaşık 10 akademisyen bir günlük sembolik açlık grevine başladı.

Paylaş

KHK ile işten atmaya karşı 60 gündür Ankara'da açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça ile dayanışma amacıyla Türkiye'den Almanya'ya gelmek zorunda kalan bir grup akademisyen dayanışma eylemi başlattı.

Bugün Almanya'nın Köln kentindeki tarihi Dom Kilisesi önünde çadır kuran yaklaşık 10 akademisyen bir günlük sembolik açlık grevine başladı. Almanca ve İngilizce bildirilerle Türkiye'de akademisyenlerin KHK'larla keyfi olarak işten atılması anlatılarak uluslararası dayanışma amacıyla destek istendi.

Akademisyenler tarafından imzalanan barış metni sebebiyle işten atıldıkları için Almanya'nın değişik üniversitelerinde görev yapan akademisyenler tarafından başlatılan dayanışma eylemi sırasında ayrıca açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya iletilmek üzere bir defter de tutuldu.

Çok sayıda kurum temsilcisi de akademisyenlerin başlattığı eylemi ziyaret ederek destek verdi. Almanya'daki akademisyenlerin destek eylemi önümüzdeki hafta Berlin'de devam edecek. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray'da Tudor'a güvenoyu

SONRAKİ HABER

Merkel'in partisi Schleswig-Holstein seçimlerinde zirvede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...