07 Mayıs 2017 12:59

4 aylık bebeğimin kafasına çuval geçirdiler

Kızı Roza ile tutuklanan Zozan Yakut, gözaltı esnasında 4 aylık olan Roza dahil bütün ailesinin başına siyah çuvallar geçirildiğini öne sürdü.

Paylaş

Erdoğan ALAYUMAT

Kızı Roza ile yaklaşık 6 ay önce tutuklanan Zozan Yakut, gözaltı esnasında 4 aylık olan Roza dahil bütün ailesinin başına siyah çuvallar geçirildiğini öne sürdü. 6 ayın ardından tahliye olan Yakut, “Cezaevindeki diğer kadın tutukluların dayanışması ile kızımın gereksinimlerini karşılamaya çalıştım” dedi.

Antalya Kepez’de 2016 Kasım ayında evlerine yapılan baskınla 4 aylık bebeği ve 17 akrabası ile birlikte gözaltına alınan Zozan Yakut, bir ay gözaltında kaldı. Daha sonra çıkarıldıkları mahkemece 4 aylık kızı Roza bebek, eşi ve 12 akrabasıyla birlikte “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüte yardım etmek” suçlamaları ile tutuklanarak cezaevine konuldu. Aradan geçen 6 ayın sonunda Zozan Yakut, kızı Roza ile birlikte 27 Nisan günü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Evlerine yapılan polis baskınını da anlatan Yakut, “Saat sabaha karşı 04.00 sularıydı. Bir anda evimizin kapısı kırıldı ve içeriye onlarca kar maskeli özel harekat polisi doluştu. Eve girmeleri ile birlikte evde bulunan herkese ‘yat yat yat’ diyerek herkesi yüz üstü yatırarak evi resmen talan ettiler. Evden dışarı çıkartılırken 4 aylık kızım dahil hepimizin kafasına siyah çuval geçirdiler ve zırhlı araçlara bindirilerek önce hastaneye sonra da TEM şubeye götürüldük” dedi. Mahkemede tutuklama kararı çıktığında en çok Roza bebek için kaygılandığını dile getiren anne Yakut, kızının daha 4 aylık olduğunu ve anne sütünden kesilmediğini bu yüzden onu bırakamadığını ifade etti. Kızının cezaevinde defalarca hastalandığını ve diğer tutuklulara nasıl davranıldıysa bebeğine de aynı şekilde davranıldığını belirten anne Yakut, kızına bez verilmediğini verilse de yeterince verilmediğini anlattı. Bu yüzfen kadın tutukluların kimi zaman tülbendini ya da elbisesini kızına bez yaptığını dile getirdi. 

‘ÇINGIRAĞIN NE GİBİ SAKINCASI OLABİLİR’

Roza bebeğin tek oyuncağı olan çıngırağa “sakıncalı” denilerek el konulduğunu belirten Yakut, “Bir gün arama sırasında kızımın oyuncağını gardiyanlar geri getireceklerini söyleyerek, alıp götürdüler. Sonrasındaki günlerde gardiyanlardan kızımın oyuncağını istediğimde ise ‘koğuşlara oyuncak sokulması yasak’ denilerek geri verilmedi. Daha sonrasında kızımın oyuncağının geri verilmesi için diretsem de sakıncalı bulunduğu için oyuncağın verilmeyeceği cevabını aldım” dedi. Yakut, bir oyuncağın ne gibi sakıncasının olabileceğini çok merak ettiğini belirtti. (Antalya/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Sıla Abalay, memleketi Damal'da toprağa verildi

SONRAKİ HABER

Almanya'da 50 bin kişiye 'bomba' tahliyesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...