01 Temmuz 2012 09:40

Duma yeniden Suriye ordusunun kontrolünde

SURİYE basını, bir süredir Özgür Suriye Ordusu kontrolünde bulunan Şam'ın banliyölerinden Duma'nın gerçekleştirilen opresyonla tekrar ordunun kontrolüne girdiğini yazdı.Haberde, ordu ve güvenlik güçlerinin Duma’da silahlı gruplara verdiği son fırsatı değerlendirmedikleri ifade edilerek, gerçekleştiril

Duma yeniden Suriye ordusunun kontrolünde
Paylaş

SURİYE basını, bir süredir Özgür Suriye Ordusu kontrolünde bulunan Şam'ın banliyölerinden Duma'nın gerçekleştirilen opresyonla tekrar ordunun kontrolüne girdiğini yazdı.

Haberde, ordu ve güvenlik güçlerinin Duma’da silahlı gruplara verdiği son fırsatı değerlendirmedikleri ifade edilerek, gerçekleştirilen operasyon sonucu Duma’da kontrolün tekrar ordunun eline geçtiği belirtildi. Operasyon sonrasında “terörist” olarak nitelendirilen Özgür Suriye Ordusu mensubu çok sayıda kişinin öldüğü ve tutuklandığı ifade edildi.

Suriye’de yayın yapan Champress haber sitesi, Duma'nın tekrar ordunun kontrolüne girdiğini savundu. Haberde ordu mensuplarının ve güvenlik güçlerinin silahlı gruplara geçen hafta başında verdikleri ve Cuma günü sona eren teslim olma çağrısının Özgür Suriye Ordusu güçleri tarafından reddedildiği belirtildi.  Suriyeli muhalifler Cuma günü ordu birliklerinin Duma'ya yönelik tank, havan topu gibi ağır silahların kullanıldığı operasyonda aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 48 kişinin öldürüldüğünü iddia etmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yarın sizin de bir keneniz olabilir!

SONRAKİ HABER

Metin ortak ama yorumlar farklı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...