07 Mayıs 2017 11:42

Mersin’de 3 fidan 68’ler Ormanında anıldı

68 gençlik hareketi önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, Mersin’de 68’ler Ormanı’nda anıldı. 

Paylaş

Mersin 68’ler Derneği tarafından her yıl Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan için düzenlenen anma etkinliği Mersin 68’ler ormanında gerçekleşti

Anma etkinliğine Mersinli yurttaşların yanı sıra EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Mersin Emek Partisi, Emek Gençliği, HDK-HDP bileşenleri, sendikalar ve demokratik kitle örgütleri katıldı.

Etkinlik koşma yarışması yapılarak başladı. Koşma yarışmasından  birinci, ikinci ve üçüncü gelenlere kitap hediye edildi. Daha sonra ormanın girişinde toplanan yurttaşlar "Yusuf, Hüseyin, Deniz süruyor sürecek mücadelemiz” pankarti ile üç fidan anıtına yürüdü, anıta da çelenk ve karanfil bıraktı. Saygı duruşu ve konuşmaların ardından etkinlik müzik ve şiir dinletisi ile devam etti. 

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan Yusuf Kaya, 68'in ruhunu günümüzde yaşatmanın bugünün görevi olduğunu ifade etti. 

Antiemperyalist mücadele 68 kuşağından bugünü kadar güncelliğini koruduğunu belirtten Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, “Dün emperyalistlerin Ortadoğu projesi bugün de devam ediyor. Bu sömürgeci emperyalistlere karşı hayır demeliyiz” diyerek emek ve demokrasi güçlerinin ortak mücadelesinin önemine vurgu yaptı. 

Ardından konuşan Mersin CHP Milletvekili Serdar Kuyucuoğlu, Denizlerin özgürlük ve demokrasi için mücadele ettiklerini ve emperyalistlere karşı direndiklerini belirterek, “İdam edildiler ama bugün unutulmadılar. Fakat üç fidanı idam edenler untuldu” dedi.

Anma etkinliği müzik dinletisi ve sloganlarla sona erdi. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kaçırılan kız çocukları militanlarla takas edildi

SONRAKİ HABER

İşçi aileleri: Çalışma hayatında her gün savaş var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa