01 Temmuz 2012 09:38

Yarın sizin de bir keneniz olabilir!

Yaz günlerinin gelmesiyle birlikte kene sokmaları ve bundan bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığından ölenlerle ilgili haberler çoğaldı. Gün geçmiyor ki ülkemizin bir yerinden benzer haberler televizyona, gazetelere yansımasın. Keneyle bulaşan ve şu ana kadar kesin bir tedavisi saptanamayan, son derece ölümcül bu hastalıkla

Yarın sizin de bir keneniz olabilir!
Paylaş
Özer Akdemir

Kozak Yaylasında işletilmek istenen altın madenlerine karşı açılan davanın bilirkişi incelemesine İzmir’den katılan Taştekin, öğleden sonraya kadar devam eden keşiften Aliağa yakınlarında bir köyde köyde bulunan evine döndüğünde bacağına kene yapışmış olduğunu görür. Telefonla kendisi ile birlikte keşfe katılan EGEÇEP üyesi arkadaşlarını uyaran Taştekin, sonrasını kendisi şöyle anlatıyor; “Herhangi bir müdahalede bulunmadan bacağımda keneyle hemen Aliağa Devlet Hastanesine gittik. Biraz sıra bekledikten sonra doktor pense benzeyen bir aletle keneyi yapıştığı yerden çıkardı. Bu işi yaparken ‘bu bugün 7. kene olayı’ diyordu. Canlı olan keneyi içinde sıvı bulunan bir tüpe koyan doktor tüpü bana verip, geçmiş olsun, gidebilirsiniz dedi. Ben bu keneyi ne yapacağım dediğimde, ‘bu bölgenin kenelerinde hastalık pek yok ama isterseniz siz gene de götürüp tahlil ettirebilirsiniz’, dedi.  ‘Siz tahlil yapmıyor musunuz soruma ise ‘gerekli aletlerimiz yok dedi’ yanıtını verdi. ‘Peki nerede tahlil ettirebilirim sonumun yanıtı da bu konuda ne kadar ilgili olduklarını gösteriyordu, ‘valla bende bilmiyorum’!..

EVİMDE BİR KENE VAR

O gün kendisinin Aliağa Devlet Hastanesine giden 7. kene sokan kişi olduğuna tekrar vurgu yapan Taştekin, “Aliağa gibi çevre köyleri ile birlikte yüz binlerce insanın sağlık hizmeti aldığı, sanayinin yoğun olduğu bir ilçede bu böyleyse varın Anadolu’yu siz düşünün” diye konuşuyor. Tüp içindeki keneyi evinde tuttuğunu ve tahlil ettirebilecek bir yer aradığını söyleyen Taştekin, “Şimdi evimde bir keneyle yaşıyorum. Yarın sizin de bir keneniz olabilir benim gibi” diye gülüyor başına gelen olaya. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yazarlar Sivas kıyımının yıldönümünde buluşuyor

SONRAKİ HABER

Duma yeniden Suriye ordusunun kontrolünde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...