07 Mayıs 2017 09:59

Bursa'da yerel gazeteye silahlı saldırı

Bursa'da yerel Yeni Marmara gazetesine silahlı saldırı gerçekleşti. Gazeteci örgütleri saldırının arkasındaki güçlerin bulunması çağrısı yaptı.

Paylaş

Bursa'da yerel yayımlanan Yeni Marmara gazetesinin binasına gelen bir kişi elindeki tabancayla kapıya doğru bir el ateş ettikten sonra kaçtı. Güvenlik kameraları tarafından görüntülenen saldırı Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi tarafından kınandı.

Olay, dün saat 21.25 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Demirtaş Mahallesi'nde meydana geldi. Yeni Marmara gazetesinin bulunduğu binanın kapısına gelen eli tabancalı saldırgan, kapıya doğru ateş edip kaçtı.

Saldırının ardından olay yerine gelen polis, gazetenin güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Güvenlik kamerası görüntülerinde gazetenin bulunduğu binanın önüne gelen 3 kişinin bir süre beklediği, ardından içlerinden birinin binaya girip gazetenin kapı zilini çaldıktan sonra ateş edip kaçtığı görüldü.

ŞÜPHELİ, SİLAHIYLA YAKALANDI

Saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen 27 yaşındaki Murat Y., olayda kullandığı 7.65 milimetre çapındaki ruhsatsız tabancayla birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

Güvenlik kameralarına da yansıyan saldırısı sonrası soruşturmayı yürüten Osmangazi Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerince Gazcılar Caddesi’nde gözaltına alınan Murat Y. verdiği ilk ifadesinde, gazetede çalışan bir kişinin kendisine borcu olduğunu ve ödemediği için ateş ettiğini öne sürdü.

Polis, olay yerine Murat Y. ile gelen 2 kişiyi arıyor. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma sürdürülüyor.

GAZETECİ ÖRGÜTLERİNDEN KINAMA

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, yaptığı yazılı açıklamada, Yeni Marmara gazetesine yönelik silahlı saldırıyı kınadı. Gelişmiş demokrasilerin temel unsuru basının, silah ve tehdit yoluyla susturulmaya çalışılmasının öncelikle halkın haber alma özgürlüğüne yönelik çirkin bir girişim olduğunu belirten Kolaylı, "Saldırıda yaşamını yitiren veya yaralanan meslektaşımızın olmaması en büyük tesellimiz. Toplum olarak üzerimize düşen görev, saldırının arkasındaki karanlık güçleri ortaya çıkartmak ve gerekli cezanın verilmesini sağlamaktır. Bu hedef doğrultusunda tüm kesimleri göreve davet ediyor, Yeni Marmara gazetesi camiasına geçmiş olsun diyorum."    

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi Yönetim Kurulu da yaptığı açıklamada, Yeni Marmara gazetesine yapılan saldırıyı kınayarak, “Saldırının arkasında bulunanlar ve saldırıyı gerçekleştirenlerle ilgili gerekli cezai işlemlerin yapılmasını ivedilikle talep ediyor, gazete çalışanlarına, meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi. (Bursa/DHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP PM, Fikri Sağlar gündemiyle olağanüstü toplandı

SONRAKİ HABER

MUÇEP'ten 'Cennet koylardan elinizi çekin' bildirgesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa