07 Mayıs 2017 09:54

CHP PM, Fikri Sağlar gündemiyle olağanüstü toplandı

CHP Parti Meclisi (PM) Fikri Sağlar'ın tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kuruluna sevki gündemiyle olağanüstü toplandı. 

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi'ni (PM) CHP Genel Merkezi'ndeki İsmail Cem Salonu'nda topladı. CHP PM Parti Meclisi, Mersin Milletvekili Sağlar'ın tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kuruluna sevkini görüşecek.

Merkez Yönetim Kurulu toplantısında, Fikri Sağlar hakkında disiplin soruşturması başlatılması için PM'den talepte bulunulmasına oy birliği ile karar verilmişti. MYK'nin ardından Kılıçdaroğlu tarafından PM üyelerine Fikri Sağlar gündemiyle olağanüstü toplantı çağrısı yapıldı. Sağlar için "kesin çıkarma" ile tedbirli olarak YDK'ye sevk edilmesi istenecek. 

PM üyesi de olan Fikri Sağlar toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, “Toplantıya katılarak konuşma yapacağım. Düşünce özgürlüğünü savunan bir partinin benimle ilgili vereceği kararı göreceğiz'' açıklamasını yapmıştı.

SALT ÇOĞUNLUK GEREKİYOR

MYK, Sağlar’ın “kesin çıkarma” talebiyle tedbirli olarak YDK’ya sevk edilmesini istiyor. 60 üyeli PM’de Sağlar’ın ihracı için salt çoğunluğun oyu gerekiyor. Sağlar da toplantıda, savunma yapacak.

BÖKE DE TOPLANTIDA

Dün Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevlerinden istifa eden İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’nin de PM toplatısına katıldığı ifade edildi.

Toplantı öncesi, genel merkeze gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Böke’nin istifasıyla birlikte partide son yaşananların sürpriz olmadığını ifade ederken, başka istifalar bekleyip beklemediği konusunda, “Siyasette her şey mümkün ama ben beklemiyorum” dedi.

Olağanüstü kurultay tartışmalarıyla ilgili de Altay, “Bir iki kişi bir şey talep ediyor diye olmaz. Kurultayın toplanmasının şekli bellidir” diye konuştu. Altay, “PM toplantısından olağanüstü kurultay kararı çıkar mı” sorusuna da “PM’nin gündemi belli, başka bir gündemi yok” yanıtını verdi.

'OLAĞAN KURULTAY SÜRECİNİ BEKLEMEK DAHA SAĞLIKLI'

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem de, “Partinin olağan kurultay süreci başlamıştır. Olağanüstü kurultay mevcut delegasyonla kurultay yapmak demektir. Olağan kurultay da bu delegasyon değil, başka delegasyon gelecek demektir. Yeni delegasyon da Marslı olmayacaktır, CHP’li olacaktır. Olağan kurultay sürecini beklemek, yenilenmiş yapıyla kongre sürecini tartışmak daha sağlıklı olur, diye düşüyorum” dedi.

Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ise, “Arzu etmediğimiz, hak etmediğimiz gündemleri konuşuyoruz. Türkiye’nin de partimizin de buna ihtiyacı yok. Bugün PM’nin vereceği karar tüm bu sıkıntıları giderecektir. Türkiye’nin kurtarıcıya ihtiyacı yok, Türkiye’nin güçlü partilere ve organizasyonlara ihtiyacı var. Bir tek kurtarıcımı var o da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Sürekli bir kurultay tartışmasını, sürekli bir genel başkanlık tartışmasını asla doğru bulmam” diye konuştu.  (HABER MERKEZİ)

{{318047}}
 

ÖNCEKİ HABER

Tüm Bel-Sen genel kurulunda gündem TİS ve kayyımdı

SONRAKİ HABER

Bursa'da yerel gazeteye silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...