01 Temmuz 2012 09:24

Çatıdaki takayı indirmek için mahalleli seferber oldu

Yurttaşların işine sürekli karışması üzerine atölye yerine evinin çatısında kayık yapan Mustafa Yenigün, mahallelinin desteğiyle çatıdaki kayığını denize indirdi.Rizeli emekli marangoz ustası Mustafa Yenigün, sıfırdan bir kayık yaparken atölyesine gelip sürekli işine karışan arkadaşlarından kaçıp çareyi

Çatıdaki takayı indirmek için mahalleli seferber oldu
Paylaş

Rizeli emekli marangoz ustası Mustafa Yenigün, sıfırdan bir kayık yaparken atölyesine gelip sürekli işine karışan arkadaşlarından kaçıp çareyi denizden 500 metre uzaklıktaki evinin çatısında kayığını yapmakta bulmuştu. Rize’nin Alipaşa Köyü’nde marangozluk yapan 65 yaşındaki Mustafa Yenigün kayıkhanedeki atölyesinde kendine ait bir kayık yapmaya başladı. Bu sırada arkadaşları ve komşuları “sürekli gelip öyle yapalım böyle yapalım” diye akıl verdikleri gerekçesiyle Yenigün, “Ben de akıl vermesinler diye atölyede değil kayığı evimin çatısında yapmaya karar vermiştim ve uzunca bir uğraş sonrası kayığın yapımını tamamladım, sıra şimdi kayığı çatıdan indirmeye geldi” dedi.

MAHALLELİ SEFERBER OLDU

Yenigün denizden 500 metre uzaklıkta, patika yol ile ulaşılan 3 katlı evinin çatısında yaptığı kayığı mahallelinin yardımıyla aşağıya indirmek için bir araya geldi. İlk önce çatıda bulunan kayık el gücüyle çatının kenarına getirildi. Daha sonra mahalleli kadınlar, tahta kalasları taşıyarak kayığın kaydırılacağı bir düzenek yapıldı. Mahalleli kadınlar ve gençler çatıda bulunan kayığı iterek çatıdan indirmeye başladı. Uzunca bir uğraş sonrası çatıdan başka bir komşu evinin bahçesine indirilen kayık, daha sonra bahçe üzerinden patika yola götürüldü. Buradan el yardımıyla kaydırılan kayık zor da olsa kaldırılarak bir kamyonete bindirildi.

Kamyonetle mahallenin balıkçı barınaklarına götürülen kayık, burada kamyonetten indirilerek çekek yerine yerleştirildi. Mustafa Yenigün, kayığı işine karışıldığı için evinin çatısında yapmak zorunda kaldığını belirterek, “Çok zor oldu çatıda kayığı yaptım. Ama sıra çatıdan indirmeye geldi. Sağ olsun mahalledeki komşularım kadınlar, gençler hep birlikte çatıdaki kayığımı indirmek için seferber oldular. Zor da olsa kayığı çatıdan indirmeyi başardık. Bundan sonra artık kayık yapmayacağım” diye konuştu.

Yenigün’ün kayığı çatıdan indirilmesi sonrası çok mutlu olduğu gözlenirken, komşuları ve yakınları, kayığın zor da olsa evin çatısından indirilmesinden dolayı mutlu olduklarını belirtti. (RİZE)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de sinema şöleni başlıyor

SONRAKİ HABER

Yazarlar Sivas kıyımının yıldönümünde buluşuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...