06 Mayıs 2017 22:30

Tosic yok, Atiba zor, forvet belirsiz

Süper Ligin 30. haftasında Beşiktaş ile Fenerbahçe bu akşam Vodafone Arena’da karşılaşacak.

Paylaş

Ali DANAŞ

Süper Ligin 30. haftasında Beşiktaş ile Fenerbahçe bu akşam Vodafone Arena’da karşılaşacak. Saat 19.00’da başlayacak karşılaşmayı Fırat Aydınus yönetecek.

TOSİC YOK ATİBA ZOR FORVET BELİRSİZ

Teknik direktör Şenol Güneş’in Fenerbahçe maçının taktiğini her ne kadar galibiyet üstüne kuracağı bilinse de, M. Başakşehir’in olası puan kaybını da hesaba katacağı bir gerçekti. Başakşehir’in yenilmesi halinde Fenerbahçe maçına önce beraberlik için çıkacağı tahmin edilen Güneş’in, en yakın rakibinin Antalya’dan 3 puan çıkarmasıyla beraberliği ikinci plana atıp galibiyet için oynayacağını  tahmin etmek zor değil.

Sezonun ikinci yarısı itibari ile zorunlu haller dışında ilk onbiri bozmayan tecrübeli teknik adam Tosic’in sarı kart cezalısı olması ve Atiba’nın da sakatlığını tam olarak atlatmaması sebebiyle zorunlu iki değişiklik yapacak.

Tosic’in yokluğunda Atınç Nukan’ı hazırlayan Güneş, defans hattını Gökhan Gönül, Marcelo, Atınç ve Adriano’dan oluşturacak.Orta sahada Atiba’nın yokluğunu Necip Uysal ile doldurmayı düşünen Güneş, Necip - Oğuzhan ikilisi ile ataklara yön vermeye çalışacak.Hücum hattında Quaresma, Talisca ve Babel’i oynatacak olan deneyimli teknik adamın forvetteki ilk tercihi Aoubakar. Ancak antrenmanlarda Cenk ve Aboubakar’ı değişmeli olarak 11’de oynatan Şenol Güneş’in forvet konusundaki kararı bu akşam yapılacak son idmandan sonra netleşecek.

EZELİ REKABETTE 343.MAÇ

Beşiktaş ile Fenerbahçe bu akşam 343. kez karşı karşıya gelecek. İki takım 22 Kasım 1924 yılında Taksim Stadı’nda Fenerbahçe’nin 4-0 kazandığı dostluk maçı ile başlayan rekabette 342 kez maç yaptı.Fenerbahçe 130, Beşiktaş 123 galibiyet alırken 89 karşılaşma berberlikle sonuçlandı.Beşiktaş’ın 429 golüne Fenerbahçe 469 gol ile karşılık verdi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Denizleri Bursa’da gençlik örgütleri andı

SONRAKİ HABER

Boko Haram'ın elinden 80'den fazla kız çocuğu kurtarıldı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...