06 Mayıs 2017 22:00

Denizleri Bursa’da gençlik örgütleri andı

Deniz Gezmiş,Yusuf Arslan, Hüseyin İnan idam edilmelerinin 45. yılında Bursa’da gençlik örgütleri tarafından anıldı. Etkinlik BAOB’da gerçekleştirildi

Paylaş

Deniz Gezmiş,Yusuf Arslan, Hüseyin İnan idam edilmelerinin 45. yılında Bursa’da gençlik örgütleri tarafından anıldı. Etkinlik BAOB’da gerçekleştirildi.

Anmada yapılan açıklamada Türkiye kapitalistleri ve onların temsilcisi AKP hükümetinin gerici ve faşist bir rejim inşa ettiği ifade edilerek “AB ve ABD emperyalizmi Ortadoğu’yu kan gölüne çevirmeye devam ederken, ülkemizin dört bir yanında patlayan bombalar emekçi halklara ölüm getiriyor. En ufak hak talebi, gazla, copla, TOMA’larla karşılanırken, barış isteyenler, gerçeğin haberini yapanlar tutuklama terörüyle karşı karşıya kalıyor. Üniversiteler, liseler, eğitim kurumları, dernek ve vakıflar tamamen AKP’nin istediği biçimde dönüştürülüyor. Tecavüzcüler kollanıyor, eğitim bilimsellikten uzaklaşarak daha dini bir temelde sunuluyor. Türkiye gençliği tıpkı Denizlerin “Baskılara emperyalist politikalara sömürü düzenine hayır” diyerek başlattıkları bağımızlık demokrasi ve sosyalizm mücadelesinde olduğu gibi 16 Nisan’da da gerici faşist politik rejimin inşasınaa ‘hayır’ demiştir” denildi.

“Bizler Denizleri anmak için burada değiliz. Onlara verdiğimiz sözü hatırlatmak için buradayız” denilen açıklamada şöyle denildi: “Onları katleden düzenle hesaplaşmaya dair verdiğimiz sözü hatırlatmak,onları öldürdüklerini sananlara bir cevap vermek için burdayız. Çünkü patronlar sırf kâr etmek uğruna milyonlarca işçinin emekçinin iş cinayetlerindee ölmesini, hayatları boyunca yoksulluk içinde yaşamasını, gençlerin işsizlik kıskacında daralan hayatlarını umursamıyorlar. Buradan bir kez daha söylüyoruz onların boynuna geçen idam ipini bu düzenin boynuna geçirinceye dek mücadelemiz devam edece.” 

Basın metninin okunmasının ardından “Delikanlım İyi Bak Yıldızlara” belgeseli izlendi ve etkinlik sona erdi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Lunaparkta asansör kazası: 10 yaralı

SONRAKİ HABER

Tosic yok, Atiba zor, forvet belirsiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...