01 Temmuz 2012 09:19

İzmir’de sinema şöleni başlıyor

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, 3 yıldır büyük ilgi gören “Çim üstünde Sinematek gösterimleri” bu sezon 4 Temmuz’da başlıyor. Ağustos sonuna kadar sürecek etkinlikte yine dünya sinemalarının önemli filmleri var.“Yeniden Sinematek” etkinliklerine yaz dönemi boyunca tarihi Havagazı Fabrikas

İzmir’de sinema şöleni başlıyor
Paylaş

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, 3 yıldır büyük ilgi gören “Çim üstünde Sinematek gösterimleri” bu sezon 4 Temmuz’da başlıyor. Ağustos sonuna kadar sürecek etkinlikte yine dünya sinemalarının önemli filmleri var.
“Yeniden Sinematek” etkinliklerine yaz dönemi boyunca tarihi Havagazı Fabrikası’nda devam edecek. “Sinematek – Açık Hava Yaz Sinemaları”, Ağustos ayı sonuna kadar her Çarşamba saat 21.00’de ücretsiz olarak İzmirlilerle buluşacak.
Film gösterimlerinin ilki, bir Fransız filmi olan “Kayıp çocuklar şehri” olacak.
11 Temmuz akşamı, Hong Kong – Fransa yapımı “Aşk Zamanı”, İzmirli sinemaseverlerle buluşacak. Uzak Doğu’nun usta yönetmeni Kar Wai Wong, bu filmiyle aşk, nezaket ve yalınlığı görsel bir şölene dönüştürmeyi başarıyor.
18 Temmuz akşamı, “Yaşamın Renkleri” filmi beyaz perdede olacak. Özgürlüğün olmadığı bir yaşamın gerçek olamayacağını tüm çıplaklığıyla işleyen filmin yönetmeni Gary Ross.
25 Temmuz akşamı gösterilecek olan “Fargo”, izleyiciyle ilk buluştuğunda büyük ses getirmişti. Cohen kardeşler tarafından yönetilen film, “en iyi özgün senaryo” ve “en iyi kadın oyuncu” dallarında Oscar ödülü kazanmıştı.
1 Ağustos akşamı, “Paris Seni Seviyorum” filmi gösterilecek. “Paris ve aşk” konusu, 20 usta yönetmenin kamerasından, 20 farklı aşk ve Paris hikayesi beyaz perdeye yansıyor. Dört yıl süren bir emeğin çalışması olan filmi sadece 7 yaş ve üzeri İzmirliler izleyebilecek.
8 Ağustos’ta Yunanistan’ın ünlü yönetmenlerinden Theodoros Angelopoulos’un “Zamanın tozu” filmi gösterilecek.
15 Ağustos’da ise dünyada büyük ses getiren Fatih Akın’ın “Soul Kitchen” (Aşka ruhunu kat” isimli filmi İzmirlilerle buluşacak. Senaryosunu Fatih Akın ve Adam Bosdoukos’un birlikte yazdığı film, 13 yaş ve üzeri seyircilere açık olacak.
22 Ağustos’da gösterilecek “Ay” (Moon) filmi de 13 yaş üzeri seyircilere açık. İngiliz yapımı bilim kurgu, dram filminin yönetmeni Duncan Jones.
29 Ağustos’taki son gösterim ise “Pina” olacak. Film, 2009 yılında hayata gözlerini yuman Alman kareograf Pina Bausch’a bir saygı duruşu niteliğinde. Dansın büyüsünü beyaz perdeye aktaran filmin yönetmeni Wim Wenders. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

PEN ayın kitabı: ‘Elbet Sabah Olacaktır’

SONRAKİ HABER

Çatıdaki takayı indirmek için mahalleli seferber oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...