06 Mayıs 2017 19:31

Gebze Demokrasi Girişimi 3 Fidan’ı andı

Gebze Demokrasi Girişimi, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı, idam edilişlerinin 45. yıl dönümünde andı.

Paylaş

Gebze Demokrasi Girişimi, Türkiye Devrimci gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı, idam edilişlerinin 45. yıl dönümünde Gebze Kent Kültür Merkezinde yapılan etkinlikle andı. 

Etkinliğin açılışında Gebze Demokrasi Girişimi adına sunuculuğu yapan Gökhan Orhan ‘Dünya ve Türkiye o dönem bir fırtına içerisindeydi. Ve Denizler de o fırtınanın çocukları olarak doğdular… Türkiye gençliğinin tarihinde birçok fırtına kuşu vardır. Zor dönemlerde, fırtınalı yılların arasında çığlık çığlığa uçmuş, yolculuklara biten yerden başlamış, olamazı oldurmuş binlerce fırtına kuşu... Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan da fırtınanın kuşlarıdır.’ Diyerek katılımcıları 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti.

250’yi aşkın kişinin katıldığı etkinlikte Denizlerin Mücadele arkadaşı olan Aydın Çubukçu’nun hazırlamış olduğu Fırtınanın Çocukları Belgeselinin gösterimi yapıldı. 

Mayıs ayının 6’sının üç fırtına kuşunun günü olduğunun vurgulandığı etkinlikte Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın son mektupları okundu. 

Mektupların ardından Siyasi Partiler ve Sivil Toplum Kuruluşları da söz alarak Denizlere dair konuşmalar yaptı.

‘6. FİLO’YA GEÇİT YOK’ DİYENLERİN MÜCADELE BAYRAĞINI TAŞIMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Etkinlikte İlk Sözü alan CHP Gebze Gençlik Kolları Başkanı Esener Eşsiz: “Denizler emperyalistler ve onların işbirlikçilerine karşı işçi sınıfı ve ezilen halkların mücadelesini vermiş ve bu uğurda hayatlarını kaybetmişlerdir. Bugün ülkenin dört bir yanı ABD ve NATO üsleri ile dolu olsa da bizler ‘6. Filo’ya geçit yok’ diyenlerin mücadele bayrağını taşımaya devam edeceğiz. Deniz Gezmiş ve arkadaşları tam bağımsız Türkiye idealleri için sonuna kadar dik durmuşlardır. Bizler de onlardan devraldığımız Tam Bağımsız Türkiye şiarını gerçekleştirene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu 

'DENİZLERİN MÜCADELESİ EŞİT,ÖZGÜR VE ADİL BİR YAŞAMI VAR ETME MÜCADELESİDİR'

HDP İlçe Yöneticisi Mehmet Emin İnce ise: “Deniz'in,Yusuf'un,Hüseyin'in bizlere bıraktığı miras;kısır, sığ ve dar ideolojik bir yaşam tarzı ve siyaseti değildir… Aksine yaşadığımız coğrafyada ve dünyada eşit,özgür ve adil bir yaşamı var etme mücadelesidir… Bunu başarmak hepimizin görevdir…” dedi.

'BİRLİKTE MÜCADELE ETMEKTEN BAŞKA ŞANSIMIZ YOKTUR'

Emek Gençliği İlçe Yöneticisi Alican Taşkıran, Denizlerin bu kadar geniş kesim tarafından sahiplenilmesinin asıl nedeninin halkın talepleri ile onlarının umudunun aynı noktada kesişmesi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “İdamlarının üzerinden yaklaşık yarım asır geçmiş olmasına rağmen onların karşısında mücadele ettikleri sermaye sınıfı bugün kendini güncellemiş bir şekilde bizim karşımızda durmaktadır. Bugün sabah uyandığımızda 18 yaşında genç bir kadının polis baskınında öldürüldüğünü okuduk. 18 yaşında genç bir kadın düşünün ki örgütün en üst düzey yöneticisi olarak basına lanse edilmiş ve öldürülmesi haklı gösterilmeye çalıştırılmaktadır. Bu ülkede barış isteyen akademisyenler görevlerinden uzaklaştırılmıştır, greve çıkan işçilerin grevi yasaklanıyor… Kentimizde bugün geldiğimiz noktada 6 Mayıs anması için sokağa çıkmak gözaltı ve tutuklanma nedeni olmuştur. Ancak Denizlerin zamanında bize gösterdiği ve öğrettiği gibi etnik, dini vb. tüm farklılıklarımızı bir kenara bırakarak birlikte mücadele etmekten başka şansımız yoktur.” 

'6 MAYIS MÜCADELE GÜNÜNÜN ADIDIR'

Gebze Pir Sultan Abdal Kültür Derneği adına konuşan Ersin Yerlikaya: “Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı idam ederek onları yok edeceklerini sananlar, geçtiğimiz 45 yıl içinde nasıl bir yanılgı içine düştüklerini görmüşlerdir. 6 Mayıs 1972’den bu yana, gençliğin ve halkın emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine karşı direnişi ve yürüttüğü mücadelesi kesintisiz olarak sürmektedir. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan yoldaşlarımızın direnişi ve mücadelesi 45 yıldır sürekli büyüyerek ve güçlenerek sürüyor. Bu nedenle 6 Mayıs, bizler için asla bir yas günü değildir. 6 Mayıs, emperyalizmin ve faşizmin saldırılarına karşı, kendi çıkarları için hepimizin geleceğini karartmak isteyenlere karşı mücadele gününün adıdır” diye konuştu. (Gebze/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Narlıdere Gençliği Denizleri andı

SONRAKİ HABER

Denizler Sinop’ta anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...