06 Mayıs 2017 17:02

Antep 6 Mayıs anması: Gençlik mücadeleye çağrıldı

6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen gençlik liderleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan 45. ölüm yıl dönümünde Antep’te anıldı. 

Paylaş

Antep Emek Gençliği tarafından Emek Partisi İl Binasında yapılan basın açıklamasına gençlik üyeleri katıldı. Basın açıklamasını okuyan Emek Gençliği üyesi Zelal Arar, “Denizlerin bıraktığı mücadele mirası okullarda, fabrikalarda, sokak aralarında gençliğin bulunduğu her yerde yaşıyor” dedi. O günden bugüne baskı ve zorbalık düzeninin aynı şekilde devam ettiğini belirten Arar, “O gün idam sehpasına gönderilen gençlerin yerini bugün sokak ortasında dövülerek öldürülen, yaşam alanına, diline, kültürüne sahip çıktığı için kurşunlanan, tankların arkasında sürüklenen, barış istediği için bombalı patlamalarda hayatını kaybeden gençler aldı” dedi. Ancak her şeye rağmen gençliğin yılmadığını, korkmadığını gösterdiğini dile getiren Arar, “Demokratik Türkiye mücadelesinin, halkların birlikte ve özgürce yaşayabildiği bir dünya için verilen savaşın hala devam ettiğini görüyoruz ve onların bıraktığı bayrağı bugünden ileriye taşımak için, gençliği Bağımsızlık, Demokrasi ve Sosyalizm mücadelesini büyütmeye çağırıyoruz” dedi.  

Öte yandan 78’liler Antep Meclisi’nin çağrısıyla da bir anma gerçekleştirildi. DBP Antep İl Örgütü’nde gerçekleştirilen anmaya HDP, SYKP, ESP’nin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Delikanlım belgeselinin gösterildiği etkinliğin sonunda söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Denizlerin mücadelesinin bugüne de ışık tuttuğu vurgulandı. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Manisa’da 6 Mayıs anması

SONRAKİ HABER

Malatya’da Korkmaz Tedik Halk Kütüphanesi açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...