06 Mayıs 2017 16:49

Manisa’da 6 Mayıs anması

KESK Manisa Şubeler Platformu, KHK’lerle ihraç edilen emekçilerin geri dönmesi için 16 haftadır yaptığı oturma eyleminde 3 fidanı andı.

Paylaş

KESK Manisa Şubeler Platformu, OHAL sürecinde KHK’lerle ihraç edilen ve açığa alınan kamu emekçilerinin işlerine geri dönmesi için 16 haftadır gerçekleştirdiği oturma eyleminde 45 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için de eylem gerçekleştirdi.  

“İşimi Ekmeğimi Geri İstiyorum” şiarı ile yapılan eyleme 6 Mayıs 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan anması damgasını vurdu. Sık sık, “Devrim şehitleri ölümsüzdür” ve “Yusuf, Hüseyin, Deniz Sürüyor Sürecek Mücadelemiz” sloganları atılarak şiirler eşliğinde müzikler ile oturma eylemi sona erdi. (Manisa/EVRENSEL)


SİNOP'TA DA ANMA

Denizler Sinop'ta da anıldı. Önceki  yıllarda kapalı salonlarda yapılan anma ikinci kez Uğur Mumcu meydanında yapıldı. Saygı duruşuyla başlayan anmada  şiirler okundu, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilmeden önceki son sözleri gençler tarafından okundu. (Sinop/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Denizler Adıyaman'da anıldı

SONRAKİ HABER

Antep 6 Mayıs anması: Gençlik mücadeleye çağrıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa