06 Mayıs 2017 16:37

Denizler Adıyaman'da anıldı

İdam edilişlerinin 45. Yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, Adıyaman Emek Gençliği tarafından yapılan basın açıklaması ile anıldı.

Paylaş

Emek Partisi Binasında yapılan açıklamayı Emek Gençliği İl Yöneticisi Serhad Buğdaycı okudu. Gençliği savaşa, sömürüye ve gericiliğe karşı mücadeleye çağıran Buğdaycı, “45 yıl önce Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın mücadelesini özetleyen, idam sehpasında haykırdıkları son sözleri bugün neye karşı olduğumuzu ve nasıl bir dünya istediğimiz konusunda yolumuza ışık tutmaya devam ediyor” diyerek sözlerine devam etti.

Özgürlük için birleşmek; Anti demokratik, anti laik eğitim sistemine karşı, bilimsel ve demokratik bir eğitim ve özgür üniversiteler için mücadele etmek; Bu yasaklar düzenine karşı, emperyalizme ve faşizme karşı ‘Bağımsızlık, Demokrasi, Sosyalizm’ demek için… Deniz Gezmiş ve yoldaşlarının idamının yıl dönümü 6 Mayıs vesilesiyle Emek Gençliği olarak tüm Türkiye gençliğini Denizlerin düşü, Ali Deniz’lerin, Ali İsmail’lerin gülüşü için… Savaşsız ve sömürüsüz bir dünya için… Hayatımıza ve özgür, demokratik geleceğimize sahip çıkmak için mücadele etmeye çağırıyoruz!” dedi. (Adıyaman/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Denizli'de 6 Mayıs'a polis saldırısı

SONRAKİ HABER

Manisa’da 6 Mayıs anması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...