Denizler Adana’da anıldı

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan katledilişlerinin 45’inci yılında, Adana'da Emek Gençliği’nin çağrısı ile yapılan eylemle anıldı.

06 Mayıs 2017 16:15
Paylaş

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan katledilişlerinin 45’inci yılında, Adana’da Emek Gençliği’nin çağrısı ile yapılan eylemle anıldı. Atatürk Parkı’nda gerçekleşen eyleme EMEP,  HDP, CHP, Haziran Hareketi de katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Emek Gençliği İl Yöneticisi Mesut Baylav, OHAL ve KHK rejiminin yarattığı baskıya, tek adam rejimi için işçilerin kazanılmış haklarına olan saldırılara, ihraçlara dikkat çekerek tüm yaşanan bu olumsuzluklara rağmen Denizlerin bıraktığı inançla gelecekleri için faşizme karşı mücadeleye devam edeceklerini ifade etti. "Deniz, Yusuf, Hüseyin’in genç yaşlarında, halkın güvenini ve sevgisini kazanmış devrim ve sosyalizm mücadelesi veren Türkiye'nin aydınlık yüzleri olduğunu dile getiren Baylav, “Üniversitelerden barışı savunan akademisyenler ihraç ediliyor. Bilimsel eğitimin hem üniversitelerde hem liselerde ayaklar altına alındığı gerici, dindar bir eğitim sistemi yerleştirilmeye çalışılıyor. ‘Bize cahil nesil lazım’ diyenlere karşı bilimsel, demokratik eğitim mücadelemizden de asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

'BİLİMSEL, DEMOKRATİK EĞİTİM MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Bugün zorla kabul ettirilmeye çalışılan "Tek adam" yönetiminin de Denizlerin o dönemlerden beri "Kahrolsun Faşist Diktatörlük" diyerek karşısına dikildiği sistem olduğunu ifade eden Baylav, Denizlerin Vietnam savaşında, Filistin’de emperyalistlere kafa tuttuğunu vurgulayarak bugün Ortadoğu’da süren savaşlara dikkat çekti. Türkiye’nin savaşın bir tarafı haline geldiği Suriye’de gençlerin kendilerinin savaşı olmayan bir cephede hayatını kaybettiğini söyleyen Baylav, “Bizler savaşa karşı olduğumuzu söylüyor ve Ortadoğu'ya yapılan emperyalist müdahaleye karşı çıkıyoruz. Bu savaşın tarafı olmayacağız diyoruz.“ diye konuştu.

'SAVAŞI DEĞİL, BARIŞI SAVUNACAĞIZ'

Gençlik var olduğu müddetçe mücadelenin devam edeceğini ifade eden Baylav, “Geleceksizliğe karşı mücadele edeceğiz , iş atölyelerinde pres makinelerinde ezilip ölmeyeceğiz, savaşa karşı barışı savunacağız, bu sömürü düzenine kafa tutmaya devam edeceğiz ta ki iktidarı biz kurana kadar” dedi. (Adana/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Emek Gençliği Kocaeli'de Denizleri andı 

SONRAKİ HABER

Denizler Çiğli’de anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...