Emek Gençliği Kocaeli'de Denizleri andı 

İzmit'te düzenlenen anmada, Emek Gençliği Denizlerden kalan mirasla mücadeleye çağrı yaptı. 

06 Mayıs 2017 16:10
Paylaş

Emek Gençliği'nin çağrısıyla İzmit'te düzenlenen anmada Denizlerden kalan mürasla mücadele çağrısı yapıldı. 

İzmit Belediye İş Hanı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını Burak Can okudu. "Faşizme ölüm halka hürriyet", "Denizlerden Erdal'a gençlik emeğin saflarında" ve "İş ekmek özgürlük" sloganlarının atıldığı açıklamaya Emek Partisi, HDP, Dersimliler Derneği ve Alevi Kültür Dernekleri destek verdi. 

Bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelesinin genç önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idamlarının üzerinden 45 yıl geçtiğini vurgulayan Can, "Bunca yıldan sonra ülkemizde ülkenin yönetim şeklinin değiştirecek referandum şaibeli geçiyor, akademisyenler ihraç ediliyor, şehirler yerle bir ediliyor, bombalar patlıyor, darbe girişimleri yaşanıyor, birçok gazeteci, öğrenci tutuklanıyor, iş cinayetleri artarak devam ediyor ve yaşama koşulları ise her kesim için gittikçe zorlaşıyor. Ancak yine referandum sonuçları bize önemli bir gerçeği gösteriyor, bu ülkenin yarısı hatta daha da fazlasının artık bu politikalara tahammülü kalmadı" dedi. 

'İŞÇİ SINIFI KAZANACAK, BİZ KAZANACAĞIZ!'

"45 yıl önce gelecekleri için, bizim geleceğimiz için Denizler nasıl mücadele ettiyse şimdi sıra biz de değil mi?" diye soran Can, Denizlerin mücadelesini yılların eskitemediğini, tam tersine daha da güçlendirdiğini belirtti. Salınmaya çalışılan korku yerine başka bir dünya özlemi ve inancının bilinciyle mücadele edeceklerini aktaran Can, "İşte bu yüzden, tam da şimdi var gücümüzle mücadeleye atılma zamanı, haksızlıklara, eşitsizliklere hayır diyen Denizler gibi mücadelede öne atılma zamanı. 100 yıl önce başka bir dünya hayalini gerçekleştiren Ekim Devriminden güç alma zamanı. Faşizme karşı verilmiş amansız mücadelenin bayrağını sallandırma zamanı. Bizler, işçi sınıfının devrimci gençlik örgütünün gençleri; Denizlerden, Erdallardan, İmranlardan Korkmazlardan, Şebnemlerden, Mehmet Kılınçarslanlardan, Şeref Aydınlardan aldığımız güçle buradan bir kez daha söylüyoruz Sosyalizm kazanacak! İşçi sınıfı kazanacak! Biz kazanacağız!" dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

3 fidan Aydın'da anıldı

SONRAKİ HABER

Denizler Adana’da anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...