06 Mayıs 2017 14:20

'Cinayetlerin sorumlusu cinsiyetçi politikalar'

KESK Kadın Meclisi adana'da öldürülen Eğitim Sen üyesi Şengül Karaca için açıklama yaptı: Cinsiyetçi politikalar kadın cinayetlerini artırıyor.

Paylaş

KESK Adana Kadın Meclisi erkek arkadaşı tarafından camdan atılarak canice katledilen Eğitim Sen üyesi Şengül Karaca için basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Adana Şubesi Kadın Sekreteri Özlem Can, 2017’nin ilk dört ayında 133 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü belirterek “Devlet, yargı ve medya, kadının varlığını kabul etmeyen cinsiyetçi politikalarla kadın cinayetlerini arttırıyor” dedi. 

KADINI KORUYAN YASALAR UYGULANMIYOR

Kadın cinayetlerinin “münferit” ve “hak edilmiş” göstererek normalleştirmeye çalışıldığını ifade eden Can, “Erkek egemen sistem kadınların yaşamını, sözünü, bedenini tahakküm altına almaya çalışırken, ülkemizin taraf olduğu kadınları koruyan yasaları uygulamaya geçirmiyor. Mahkemeler kadın katillerine ve çocuk tecavüzcülerine iyi hal ve saygınlık indirimleri vermeye devam ediyor” dedi. Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri karşısında güçlü bir kadın örgütlenmesi yaratarak direnişlerini sürdüreceklerini dile getiren Can, Tüm Bel Sen Genel Merkez Kongresine katılmak için Ankara’ya giderken hayatını kaybeden Tüm Bel Sen Muğla şube yöneticisi Necla Göktaş’ı da andı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emek Gençliği'nden Dolmabahçe'de anma: Diktatörlüğe hayır

SONRAKİ HABER

Cizre'de askerleri taşıyan araç devrildi: 11 asker yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...