06 Mayıs 2017 13:07

İzzet Günay ile Lale Belkıs’a ‘Onur’ ödülü verildi

Uluslararası Eskişehir Film Festivali’nde onur ödülleri Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından İzzet Günay ile Lale Belkıs’a verildi.

Paylaş

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından bu yıl 19’uncusu düzenlenen Uluslararası Eskişehir Film Festivali’nde onur ödülleri Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından İzzet Günay ile Lale Belkıs’a verildi.

Eskişehir’de 5-13 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Eskişehir Film Festivali’nin açılış töreni Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’ndeki Sinema Anadolu Salonu’nda yapıldı. Açılışa İzzet Günay ve Lale Belkıs’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Törende festivalin ‘Onur’ ödülleri İzzet Günay ile Lale Belkıs’a verildi. Lale Belkıs ödülünü Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Gürcan’dan aldı, Belkıs “Ben Cumhuriyet kadınıyım. Sizlerle olmak büyük mutluluk. Yılmaz Büyükerşen’e de teşekkür ederim. Eskişehir’i eski değil, yeni şehir yaptı” dedi.

İzzet Günay’a da ödülünü Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan verdi. Günay, açılışa katılan davetlilere teşekkür ederek, “Bu geceye anlam katan sizlersiniz. Sizler bizi candan, yürekten sevgilerinizle, saygılarınızla toz kondurmadan bizi bugünlere taşımasaydınız biz bu ödülleri alamayacaktık. Hepinize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

EMEK ÖDÜLLERİ TOMRİS GİRİTLİOĞLU VE ZEKİ BAKSI’NA

Törende Sinemaya Emek ödülleri Tomris Giritlioğlu ve Zeki Baksı’na, Yılın Performansı Ödülleri Ecem Uzun ve Haydar Şişman’a, Sinema Kültürüne Katkı Ödülü ise Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği’ne verildi. Törene katılamayan Ecem Uzun’un gönderdiği video görüntüsü perdeye yansıtıldı. 

Açılış töreninin ardından, yönetmen Paul Negescu’nun ‘Two Lottery Tickets’ filmi gösterime sunuldu.

19’uncu Uluslararası Eskişehir Film Festivali kapsamında 4 belgesel, 41 uzun metrajlı ve 55 kısa film ve 60 Seansı film gösterime sunulacak. Mor Perde, Engelli Farkındalık, Dünya Sinemasının Genç Yıldızları, Sinema Tarihinin Unutulmazları, Dünya Festivallerinden, Türk Sineması 2016-2017, Gece Yarısı Sineması, Canlandırma Sineması, Hayatımız Belgesel ve Kısa filmler bölümleri izleyici ile buluşacak. (Eskişehir/DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

KESK Bursa Şubesi KHK ihraçlarına tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

'TV10 kapatıldığı için haksızlıklar gündem olamıyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa