06 Mayıs 2017 10:26

Evyapport Limanında işçi kıyımı! 

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bulunan Evyapport’ta 2 günde işten çıkarılanların sayısı 40’ı buldu. Sayının artacağı belirtiliyor. 

Paylaş

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bulunan Evyapport’ta 2 günde işten çıkarılanların sayısı 40’ı buldu. Sayının artacağı belirtiliyor. 

Evyapport Limanında bir süredir örgütlenme çalışması sürdüren Hak-İş’e bağlı Liman-İş Sendikasına üye olan 22 işçi geçtiğimiz günlerde işten atılmıştı. İşten atmaların ardından sendika, biri sendika binası önünde, diğeri de liman önünde olmak üzere iki basın açıklaması yapmıştı. Dün mesai bitiminde işten evlerine gidecek olan işçilerden 13’ü daha işten atıldıklarını öğrendi. İşçilere sebep olarak ekonomik darlık ve Dubai Port’un açılmasıyla işlerin azalması gösterildi. Bugün de işten çıkarmalar devam etti ve Evyaport’tan atılan işçilerin sayısı 40’a ulaştı. Limanda işçi çıkarmalarının devam edeceği ve işten atılanların sayısının 150’yi bulabileceği konuşuluyor.

Bugün itibariyle 40 işçinin iş akdinin sona erdiği belirtilirken çıkış işlemleri için insan kaynaklarına çağırılan işçilere ihbar tazminatı, kıdem tazminatı ve diğer işçi alacakları yanında, mahkeme kanalıyla hak arama yolunu kapatmak için uzlaşma yöntemiyle fazladan iki ya da üç brüt maaş teklif edildiği öğrenildi. Teklifi kabul eden işçiler olduğu gibi, kabul etmeyip hakkını mahkeme yoluyla arayacağını beyan eden işçilerinde olduğu da gelen duyumlar arasında.

İşçi çıkarılmasına tepki gösteren Liman-İş Sendikası Genel Merkez Yöneticisi Yener Bülent Aykurt, “Biz sendika olarak bize üye olsun olmasın tüm atılan işçilerin hukuk mücadelesinde yanlarında olacağız. İşten çıkarmak çözüm değildir. Süreci yakından takip ediyoruz. Ne gerekiyorsa onu yapacağız. Sendika olarak Evyapport’a bir çağrı yapmak istiyorum. İnsanları işinden etmeyin. Sendika olarak görüşelim, ortak projeler üretelim. İnsanlar işini kaybetmeden bu sorunu çözelim” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Bozdağ'dan 'FETÖ' açıklaması; 48 bin 636 kişi tutuklu

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri, Yaman ve Gül'ün akıbetini sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...