06 Mayıs 2017 09:55

'Yeni parti' tartışmasında söz sırası Deniz Baykal'da

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e; 'Bugüne kadar yapılan spekülasyonları ortadan kaldırma niyetinde değil'

Paylaş

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, “Geçen günlerde bir siyasetçinin çeşitli kendi parti içi hesapları ve politikaları çerçevesinde yaptığı çeşitli taktikler, o konuşmada beni de söz konusu etti. Açıkçası ben ciddiye almadım benimle ilgili söylenenleri” şeklindeki sözleriyle kendisini kasteden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e cevap verdi. Baykal, “Sayın Gül, öyle anlaşılıyor ki cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bugüne kadar yapılan spekülasyonları ortadan kaldırma niyeti ve kararlılığı içinde değil” dedi.

Baykal, 2019’de yapılması öngörülen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “Gül’ün yüzde 49’un adayı olabileceğini” söylemesinin ardından AKP’ye yakın çevrelerde yeni parti iddiaları gündeme gelmişti. Gül de iddialar karşısında açıklama yaparak ‘ciddiye almıyorum’ demişti.

Söz sırası Baykal’a geçti. Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan’a konuşan Baykal  “Sayın Gül’ün yaptığı açıklamadan benim çıkardığım sonuç şu: Adalet ve Kalkınma Partisi çevrelerinin biraz kaygıyla karışık olarak gündeme getirdikleri olasılık o kadar da boşuna değilmiş. Yani Sayın Gül’ün böyle bir olasılığı kararlı bir tavırla reddeden bir tutum içinde olmadığı ortaya çıktı” Gül’ün bu açıklamayı yapmak zorunda kalmasının sorumlusu ben hiçbir şekilde değilim. Bu tamamen kendi ortamında gelişen bir şeydir. Ancak Sayın Gül, öyle anlaşılıyor ki cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bugüne kadar yapılan spekülasyonları ortadan kaldırma niyeti ve kararlılığı içinde değil” görüşünü savundu.

AKP içerisinde yeni parti tartışmaları için  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise  “Bu bir virüs hareketidir, fitne hareketidir. Deniz Baykal kendi başının çaresine baksın” demişti.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise “Sayın Gül ile ilgili çeşitli spekülasyonlar yapılıyor. Sayın Gül’ün bu spekülasyonları behemahal (mutlaka) bitirmesi gerekir. Benim tanıdığım Sayın Gül buna net bir cevap vermelidir” demişti.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ‘yeni parti’ ve 2019’da yapılacak olan cumhurbaşkanı seçiminde aday olabileceği yolundaki iddialara ilişkin  açıklama yapmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Vekil Zülfikar Tümer’den Evrensel’e teşekkür ziyareti

SONRAKİ HABER

HDP’nin Eş Genel Başkanlığına Serpil Kemalbay getirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa