06 Mayıs 2017 09:30

Kocaeli'de Emek Gençliği denizleri andı

Kocaeli'de Emek Gençliği'nin çağrısıyla 6 Mayıs söyleşisi düzenlendi. Söyleşiye, Emek Partisi MYK üyesi İskender Bayhan katıldı.

Paylaş

Eğitim-Sen Kocaeli Şubesinde düzenlenen etkinliğe Emek Partisi (EMEP) MYK üyesi İskender Bayhan konuşmacı olarak katıldı. Emek Gençliği'nin çağrısıyla düzenlenen söyleşide konuşan Emek Partisi MYK üyesi İskender Bayhan, "Geleceğini düşünen her gencin bir an önce mücadeleye katılması gerekir" dedi. 

Bugün 18.00'de Belediye İş Hanı önünde Denizler içün açıklama yapacak olan Emek Gençliği üyeleri, bir gün öncesinde söyleşide buluştu. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilişlerinin 45. yılında onların mücadelesinin konuşulduğu söyleşide, müzik dinletisi de gerçekleştirildi. 

'DENİZLER MÜCADELEMİZDE YAŞIYOR'

Söyleşinin başında konuşan Emek Gençliği üyesi Cemre Kavuker, “6 Mayıs bir yas günü değil mücadele günüdür. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamından 45 yıl geçmesine rağmen hala demokrasi, özgürlükler ve sosyalizm mücadelesi devam etmekte" dedi. Referandum sonlarına da değinen Kavuker, "Bizler başta okullarımızda olmak üzere tek adamı hayatımızın her anında görebiliyoruz. Okullarımızdan hocalarımız ihraç ediliyor, nitelikli bilimsel eğitimden uzak bırakılıyoruz. Genç işsizliğin her geçen gün arttığı her dört gençten birinin işsiz kaldığı bir gelecek bizi bekliyor. Ama Denizler atölyelerde, okullarda, mahallelerde insanca çalışmak ve insanca yaşamak için güvenceli bir gelecek isteyen gençlerin mücadelesinde yaşamaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

'BİR AN ÖNCE MÜCADELEYE'

EMEP MYK Üyesi İskender Bayhan ise gençliğin o dönem içinde bulunduğu durumu değerlendirdi. Geleceğini düşünen her gencin bir an önce mücadeleye katılması gerektiğine değinen Bayhan, “68 kuşağının kendilerine ait materyalleri dahi bulunmuyordu. Ama o dönem gençler için örgütlü olmak çok doğal bir şeydi. Şimdiki gençlik içinde ise diplomalı mezunlar çoğalmakta. Bir üniversitenin binlerce mezunu oluyor. Peki mezun olan öğrencilerin kaçı bir işe girebiliyor? Ülkede işsizlik çok fazla. Ama bu soruna karşılık verilen cevap ise 'Gençler iş beğenmiyor' oluyor. Hayır, gençler işe alınmıyor. Ben, geleceğini düşünen her gencin bir an önce mücadeleye katılması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Harmandalı Geri Gönderme Merkezi’nde neler oluyor?'

SONRAKİ HABER

Sendika.Org editörü Demirhan’a 1 yıl 3 ay hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...