06 Mayıs 2017 06:21

CHP'li Altıok, Soylu'ya Silopi'yi sordu

CHP'li Zeynep Altıok, İçişleri Bakanı Soylu'ya, Silopi'de panzerle iki çocuğun öldürülmesinde polislere işlem başlatılıp başlatılmadığını sordu.

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Şırnak’ın Silopi ilçesinde panzerin bir evin duvarını yıkması nedeniyle ölen 2 çocukla ilgili Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

7 yaşındaki Muhammet ile 6 yaşındaki kardeşi Furkan Yıldırım’ın ölümüne yol açan konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verilen önergede şu sorular yöneltildi:

"* Olay anında araç içerisinde kaç emniyet görevlisi bulunmaktaydı? Bu kişiler kimlerdir? Kazaya karışan polislerin olay yerinden kaçtığı iddiaları doğru mudur? Bu kişilerin şu andaki akıbetleri nedir? Haklarında hangi işlemler başlatılmıştır?

* Savcı olay yerine gelmeden zırhlı aracın çekildiği ve delillerin karartıldığı iddiaları doğru mudur? İddialar doğru ise bunu yapan ve yaptıranlar hakkında ne tür idari işlemler başlatılmıştır?

* Zırhlı araçtaki emniyet mensuplarının alkollü olduğu iddiaları doğru mudur? Emniyet mensuplarının adli ve tıbbi kontrolleri olaydan ne kadar sonra yapılmış ve sonuçlar ne şekilde çıkmıştır?

* Olayda kullanılan zırhlı araçta kamera ya da ses kaydı şeklinde kayıt tutan bir sistem bulunmakta mıdır? Varsa bu kayıtlar savcılık tarafından istenilmiş midir? Olay anında aracın hızı kaçtı?

* İki çocuğun ölümüne neden olan olaydan sonra tepki gösteren 3 vatandaşın polislerce darp edildiği iddiaları doğru mudur? Varsa bunu yapanlar kimlerdir ve haklarında hangi yasal ve idari süreç başlatılmıştır?

* Olay yerine ambulans ne zaman gelmiştir? Ambulansın geç geldiği ile ilgili haberler doğru mudur?

*Buna bölgede OHAL nedeni ile bulunan güvenlik güçlerinin keyfi tutum almamaları için denetim mekanizmaları var mıdır? Nelerdir? Olay araç ve polis görevdeyken mi cereyan etmiştir?" (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

KHK hızını alamadı, emekliyi de ihraç etti

SONRAKİ HABER

Düşünmek Lazım'da felsefe sohbetimiz devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa