06 Mayıs 2017 01:05

'Bizi işten atmakla korkutamazlar'

Metehan Ud 689 sayılı KHK ile ihraç edilen Yapı Yol Sen İzmir Şube Başkanı Reşat Taş ile konuştu.

Paylaş

Metehan UD
İzmir

Son KHK ile ihraç edilen Yapı Yol Sen İzmir Şube Başkanı Reşat Taş, “Bizi işimizle sindirmeye korkutmaya çalışmak onlar açısından bir yöntemdir ama bizim açımızdan çok da kaale alınacak bir şey değil. Onurumuzla yaşamaya devam ederiz” dedi. 

689 sayılı KHK ile 3 bin 974 kamu personeli daha görevinden ihraç edilirken, İzmir’de de 6 KESK üyesi kamu emekçisinin görevlerine son verildi. 

İhraç edilenlerin arasında Yapı Yol Sen İzmir Şube Başkanı Reşat Taş da bulunuyor. 1998 yılından beri tapu kadastro müdürlülerinde kadastro teknisyeni olarak çalışan ve son olarak Foça Tapu Kadastro Müdürlüğünde görev yapan Taş uzun yıllardır da KESK içerisinde sendikal mücadele yürütüyor ve geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde de şube başkanı olarak seçilmişti. 

Gazetemize konuşan Reşat Taş, oluştururken atmosfer ile birlikte kamuda iktidarın yandaşı olmayan herkesin ihraç edilebilecek bir durumda olduğunu söyledi. Taş, “Bizi işimizle sindirmeye korkutmaya çalışmak onlar açısından bir yöntemdir ama bizim açımızdan çok da kaale alınacak bir şey değil. Onurumuzla yaşamaya devam ederiz” dedi. 

‘KORKU ATMOSFERİ DAĞILIYOR’

Darbe girişimi sonrası demokrasi havarisi kesilenlerin 12 Eylül dönemini arattığını da ifade eden Taş şunları söyledi: “Elbette birileri de buna hayır diyecek. Referandumda hayır aleyhine bir çok uygulama vardı ama buna rağmen kafa kafaya bir durum oluştu. Bu da kesinlikle ülkede direnç olduğunu gösteren bir şey.  Bunu 1 Mayıs’ta da gördük. 10 Ekim’de oluşan korku dağılıyor, kırılıyor. Onun için umutsuz olmaya gerek yok.”

KESK üyelerinin korku ile cesaret arasında bir tercih yapması gerektiğini da dile getiren Taş “Kaybedeceğimiz şey sadece işimiz olmayabilir, özgürlüğümüzü, demokrasiyi, bu ülkede iyi olan ne varsa tamamen kaybedebiliriz. Sadece biraz cesarete ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

Bizim mücadelemiz yaşam mücadelesidir!

SONRAKİ HABER

‘Denizlerden aldığımız güçle direniyoruz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...