05 Mayıs 2017 19:10

‘Baskı,sürgün ve cezalara teslim olmayacağız’ 

Sinop’ta Ankara katliamını protesto etmek için 21 ve 29 Aralık’ta yapılan iş bırakma eylemlerine yönelik öğretmenlere verilen cezalar protesto edildi.

Paylaş

Sinop’ta Ankara Katliamını protesto etmek için 21 ve 29 Aralık’ta iş bırakma eylemi yapan 58 öğretmene verilen cezalar protesto edildi. İş bırakma eylemine katılan eğitim emekçilerine sürgün ve cezalar verilmişti.

Bu ceza ve sürgünlere karşı Eğitim-Sen Sinop Şubesi Uğur Mumcu Meydanında bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Eğitim Sen Sinop Şube Sekreteri Musa Uzun okudu.
 
21 ve 29 Aralık 2015 tarihinde yaşanan emek ve hak gaspları nedeniyle KESK ve Eğitim Sen Genel Merkezlerinin almış olduğu kararlar doğrultusunda bir saatlik ve bir günlük iş bırakma eylemlerine 12 öğretmene uyarı, 1 öğretmene kınama, 37 öğretmene 1/30 maaş kesimi cezası  verildiğini 8 öğretmenin de kademe ilerlemesinin durdurulmasının yanı sıra bir nevi sürgün anlamına gelen tedbiren il dışı yer değişikliği teklifi yapıldığını belirten Musa Uzun. toplamda 58 eğitim emekçisine çeşitli cezalar öngörüldüğünü bir kısmına da uygulandığını dile getirdi.

Demokratik bir hukuk devletinde sendikal eylemlerin suç alamayacağını vurgulayan Uzun şunları söyledi: “Sendikal eylemler Anayasa, Uluslar arası sözleşmeler, AHİM yerel ve yüksek yargı kararları Başbakanlık genelgeleri tarafından güvence altına alındığı halde Milli Eğitim Bakanlığı, çok sayıda hukuk dışı girişimde bulunmuş, hukukun en temel ilkelerini ayaklar altına alan kararlara ve uygulamalara imza atmıştır. MEB’in yasakçı ve hukuk dışı kararı ve cezaları mahkemelerden ve yüksek yargı organlarından birer birer dönmesine karşın, Bakanlık Eğitim Sen’e yönelik baskıcı ve ayrımcı uygulamalarına ısrarla devam etmekte, üyelerimizi korkutmak ve yıldırmak için olmadık yol ve yöntemleri kullanarak açıkça suç işlemektedir.”

Eğitim Sen’in, nereden gelirse gelsin bu tür baskılara ve tehditlere boyun eğmeyeceğini ve savunduğu ilke ve değerler doğrultusunda örgütlü mücadelesini sürdüreceğini dile getiren uzun “Buradan siyasi iktidara, MEB’e ve kendilerini iktidara yaranmaya adamış olan eğitim yöneticilerine bir kez daha sesleniyoruz: En temel sendikal hak ve özgürlüklerimizi yok sayarak, hukuk dışı girişimler ve antidemokratik uygulamalarınızla bizleri asla yıldıramayacaksınız.

Eğitim Sen üye ve yöneticilerine yönelik her türlü baskıya, soruşturma ve sürgünlere karşı bugüne kadar nasıl mücadele ettiysek, bugünden sonra da aynı kararlılıkla örgütsel ve hukuksal mücadelemizi sürdürecek, önünüzde asla diz çökmeyeceğiz!” diye konuştu.

“Baskılar bizi yıldıramaz”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla biten açıklamanın ardından Şube Başkanı Hakan Eker verilen cezalara karşı her gün Uğur Mumcu Meydanında 15.00-17.30 saatleri arasında imza standı açacaklarını duyurdu. (Sinop/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Bu yaşamı değiştirme arzumuz, işte en güçlü tutkalımız!

SONRAKİ HABER

‘İlnur Çevik sözleriyle ilgili yeni açıklama yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...