01 Temmuz 2012 05:26

‘Babam ekmek parası için direniyor’

TOGO işçilerinin destekçileri, kimi zaman eşleri, çocukları olurken, kimi zaman da sokaktan geçen ve sendikalaşma mücadelesi vermiş, kazanmış olan işçiler oluyor. TOGO işçilerinin eylemine izleyici olarak destek veren Hacettepe Üniversitesinin yemekhanesinde çalışan Nurettin Altınal, kendilerinin de taşeron firmada sendikal

‘Babam ekmek parası için direniyor’
Paylaş

TOGO işçilerine direnişlerinin ikinci ayında yakınlarının da, yoldan geçen vatandaşın da desteği büyüyor. İşçiler, fabrika önündeki direnişlerinin yanı sıra mağaza önlerindeki oturma eylemlerini devam ettirirken, diğer taraftan, Ankaralılara TOGO direnişini, işçinin örgütlenme azmini, patronların ise sendikaya olan düşmanlığını öğretmeye devam ediyorlar. İşten atıldıkları tarihten itibaren iki aydır kesintisiz sürdürdükleri eylemlerinin biri de önceki gün yine TOGO’nun Kızılay Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan mağazası önündeydi. İşçilerin bir saatlik oturma eylemleri sırasında, vatandaş da TOGO’nun her gün aynı saatte yaptığı eylemi yine takip etti.

SENDİKALI OLDUK, HAKKIMIZI ALDIK

Bu sırada eylemi izleyen İşçi Nurettin Altınal, TOGO direnişini sıklıkla takip ettiğini ve desteklediğini gazetemize anlattı. Altınal, Hacettepe Üniversitesinde yemekhanede işçi. Altınal, iki yıl önce yemekhanenin o dönemki taşeron firmasının maaşlarını eksik ve geç yatırması üzerine greve gittiklerini anlattı. 3 gün iş bırakmalarının ardından maaşlarının düzenli yatmaya başladığını, hemen ardından da sendikalarında örgütlendiklerini söyleyen Altınal, şimdi ise eylemlerine, toplantılarına devam ettiklerini ve haklarını ancak birlikte mücadele ederek alabildiklerini dile getirdi. Altınal, “Firmanın o zaman da baskıları vardı. Şimdi de devam ediyor. Şu anda her yerde direniş var. Ben de elimden geldiğince TOGO işçilerinin eylemlerini takip ediyorum ve onlara destek vermeye çalışıyorum” dedi.

OĞUL DESTEĞİ

İşçilerin eylemine her kesimden, her yaştan insan destek veriyor. İşçilerin en büyük destekçileri ise okulları tatile girdikten sonra babalarını desteğe gelebilen çocukları ve aileleri. Şentürk Çoban’ın oğlu Alperen, babasının haklı eylemini, babasının yanında oturma eylemi yaparak destekliyor. Alperen, “Babam burada ekmek parası için direniyor. Benim babam haklı. Patronları babamı ve arkadaşlarını sendikalaştıkları için işten attı” diye konuştu.   (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suriye toplantısını, Suriyesiz yaptılar

SONRAKİ HABER

TTB Kongresi’nde ‘savaşa hayır’ çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa