İzmir Emek Gençliği: 68'den beri diktatörlüğe hayır diyoruz!

Denizlerin idam edilişinin yıl dönümünde İzmir Emek Gençliği, gençliğin 68'den bu yana tek adam diktatörlüğüne hayır dediğini vurguladı.

05 Mayıs 2017 16:38
Paylaş

Denizlerin idam edilişinin yıl dönümünde yapılan açıklamada İzmir Emek Gençliği, gençliğin 68'den bu yana tek adam diktatörlüğüne hayır dediğini vurguladı.

Türkiye gençlik hareketinin önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilişlerinin 45. yılında, İzmir'de Emek Gençliği bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında, faşizme karşı gençliğin Denizler gibi mücadeleyi sürdüreceği ifade edildi.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki açıklamaya çok sayıda genç, Emek Partisi ve İzmir emek ve demokrasi güçlerinin de temsilcileri katılırken eylemde "Bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm için işçi sınıfının yolundayız" pankartı açıldı ve "Faşizme ölüm, halka hürriyet", "Kahrolsun faşist diktatörlük" ve 'Yaşasın devrim ve sosyalizm" sloganları atıldı.

Basın metnini okuyan Emek Gençliği üyesi Emre Gökmen, Denizlerin devrim ve sosyalizm mücadelesinin aydınlık yüzleri olduğunu belirterek "O günlerden bugünlere kapitalist sistemin yamalı düzeni işçileri, emekçileri sömürmeye devam ederken mücadele de her zaman devam etmektedir. Geçtiğimiz 1 Mayıs'ta görmüş olduk ki dünyanın her yerinde emekçiler alanları talepleriyle doldururken Türkiye'de de OHAL koşullarına rağmen en yaygın ve coşkun kutlanılan 1 Mayıs'lardan biri yaşandı. Baskı ve hak ihlallerinin artması bizleri asla yıldırmamaktadır. Tıpkı 68'lerde Denizlerin yaşadığı koşullara hayır dedikleri gibi" dedi.

Bugün zorla kabul ettirilmeye çalışılan tek adam yönetiminin, Denizlerin o dönemlerden beri "Kahrolsun faşist diktatörlük" diyerek karşısına dikildiği sistem olduğunu da ekleyen Gökmen şunları söyledi: Her şey tek sese dönüştürülmek isteniyor. Tüm yaşanan olumsuzluklara rağmen biz gençler inancımızı kaybetmeden geleceğimiz için, faşizme karşı mücadelemize devam edeceğiz. Denizler, Yusuflar, Hüseyinler bu mücadeleyi bugünlere, devrime olan inançları ve umutları sayesinde bırakmıştır.

'ORTADOĞU'DAKİ SAVAŞIN TARAFI OLMAYACAĞIZ'

Denizlerin emperyalizme karşı verdiği mücadeleye de değinen Gökmen "Suriye cenderesinde emperyalist kutuplaşmalar her gün başka bir gelişmeyle karşımıza çıkmaktadır. Türkiye de AKP iktidarı tarafından bu savaşın bir tarafı haline getirildi ve gençlerin bizim savaşımız olmayan bir cephede ölmelerine göz yumulmaktadır. Bizler savaşa karşı olduğumuzu ve Ortadoğu'ya yapılan emperyalist müdahaleye karşı çıktığımızı belirtiyor, bu savaşın tarafı olmayacağız diyoruz" dedi.

'KAPİTALİZM TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE GİDENE KADAR MÜCADELE'

Kapitalizmi tarihin çöplüğüne gönderene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini de ekleyen Gökmen açıklamasına şöyle devam etti: Bu mücadele her doğan Deniz'le, Yusuf'la, Hüseyin'le ve daha nice yoldaşımızla devam edecektir. Gençlik var olduğu müddetçe , denizlere çıkacaktır bütün sokaklar. Geleceksizliğe karşı mücadele edeceğiz. Atölyelerde, pres makinelerinde ezilip ölmeyeceğiz, savaşa karşı barışı savunacağız, bu sömürü düzenine kafa tutmaya devam edeceğiz ta ki iktidarı biz kurana kadar."

Çetinkaya konuşmasını, Denizlerin son sözlerini okuyarak bitirdi.

Yürüyüşün ardından eyleme katılanlar Gündoğdu Meydanı'na yürüyerek denize karanfil bırakmak istedi ancak emniyet OHAL'i gerekçe göstererek yazılı izin olmadan yürüyüşe izin verilmeyeceğini belirtti. Sadece kurum temsilcileri denize karanfil bıraktı. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Maltepe’de İran günleri başladı

SONRAKİ HABER

Ateşin tanıklığında dilekler: Hıdrellez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...