05 Mayıs 2017 16:46

Maltepe’de İran günleri başladı

Maltepe Belediyesinin düzenlediği İran Kültür Festivali, 'Komşunun Komşuya Kültür Seslenişi' isimli sergiyle başladı.

Paylaş

Maltepe Belediyesi tarafından Türkiye ve İran arasındaki kültürel-sosyal ilişkilerin gelişmesine katkı sunması amacıyla düzenlenen İran Kültür Festivali, “Komşunun Komşuya Kültür Seslenişi” isimli sergiyle başladı. Festivalin açılış kurdelasını kesen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “İran, tarihsel ve kültürel olarak beslendiğimiz, değer verdiğimiz bir komşumuzdur” dedi.

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen festivalin açılışına Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yanı sıra İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Abdulreza Rashed, İranlı el sanatçıları ve çok sayıda sanatsever katıldı. "Komşunun Komşuya Kültür Seslenişi" adlı sergide, İran kültürünü yansıtan gümüş, bakır, telkari, pirinçten oluşan el yapımı eserler, İran’a özgü motiflerin işlendiği kilimler, ağaç oyma işlemeleriyle kapakları hazırlanan Kuran’ı Kerim ve yine İran’a özgü yöresel tatlar sergilendi.

'ETLE TIRNAK GİBİYİZ'

Festivalin açılışının yapıldığı sergisinde konuşan Başkan Kılıç, “Ortadoğu coğrafyasında, inançların, kültürlerin doğduğu İran’ı bugüne kadar yeterince tanıyamamışız. Geçen yıl İran’a yaptığımız ziyaretlerde açıkça gördük ki; İran ve Türkiye halkları etle tırnak gibidir. Maltepe’de düzenlediğimiz bu festival iki ülke halklarının birbirilerini tanımasına vesile olmasını umut ediyorum” dedi.

Açılışta Abdulreza Rashed tarafından Başkan Ali Kılıç’a, Maltepe’nin simgesi Bakirler Tapınağı’nın minyatürü hediye edildi. Hünnap ağacı, kemik ve bakır işlemeli 7 milyon parçadan oluşan minyatür heykelin yapımında, 15 sanatçının çalıştığı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İTÜ'de bir iş cinayeti daha

SONRAKİ HABER

İzmir Emek Gençliği: 68'den beri diktatörlüğe hayır diyoruz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...