Adıyaman Belediyesinden Kürtçe tabelalı kafeye baskı!

Adıyaman Belediyesi, kentin Kürtçe isimli tek kafesi olan 'Semsur'un kameriyelerini 'çevre kirliliği' bahanesiyle yıktı.

05 Mayıs 2017 14:03
Paylaş

Serhad BUĞDAYCI
Adıyaman

Adıyaman’da belediye zabıtaları ‘çevre kirliliği’ni öne sürerek kentin tek Kürtçe tabelalı kafesi 'Semsur'un kameriyelerini yıktı. Belediyeye işgaliye parası ödeyen ve izinleri tam olan kafenin kameriyelerinin yıkılması tepki çekerken işletme sahibi Mehmet Kabak, “Yapılan bu uygulama sadece bizim buradaki kimliğimizden kaynaklı, kafenin adından dolayıdır, yıkımın politik olduğunu düşünüyorum” dedi.

Adıyaman Sanat Sokağı’nda üç yıldır hizmet veren kafe etrafındaki peyzajı ve renkliliğiyle kısa sürede ilgi çeken bir uğrak noktası haline gelmişti. Kürtçe canlı müzik dinletileri sunan ve yöresel yemekleriyle de ilgi toplayan Semsur kafenin kameriyeleri bugün belediye ekipleri ve zabıtalar tarafından kaldırıldı.

‘BELEDİYEYE İŞGALİYE PARASI ÖDÜYORDUK’

Kafe işletmecisine kesin karar bulunduğunu bildiren ekipler gerekçe olarak ise 'çevre Kirliliği'ni gösterdi. Kısa süreli tartışmanın ardından kameriyeler yıkıldı.

Kafe, zabıtalar tarafından daha önce defalarca denetlenmiş, gerekli ödemeler ile evraklara hazırlanmıştı. İşletmeci Kabak daha önce Kürtçe müzikten ve kafenin kültüründen rahatsız olanların belediyeye "Gençleri dağa çıkarmak için eğitim veriyorlar" benzeri şikayetlerde bulunduğunu söyledi.

Çevredeki yurttaşların tepki gösterdiği duruma ilişkin Evrensel’e konuşan işletme sahibinin oğlu Mehmet Kabak, “Yaklaşık 3 yıldır binbir emek ile açtığımız kafemiz bugün yıkılmak isteniliyor. Uzun süredir Adıyaman Belediyesine yer işgaliye parası veriyoruz. Tamamen izinli ve parasını ödediğimiz halde bugün yıkıldı. Yapılan bu uygulama sadece bizim buradaki kimliğimizden kaynaklı, kafenin adından dolayıdır, yıkımın politik olduğunu düşünüyorum. Çevredeki diğer işletmeler ruhsatları dahi olmamasına rağmen alan işgal ediyor. Belediye onlara hiçbir şey yapmıyor.” şeklinde konuştu.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Samson Dağlarında RES için ağaç katliamı

SONRAKİ HABER

Dersim'de Denizler anmasına OHAL yasağı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...