05 Mayıs 2017 13:43

Muş lalesini fotoğrafladılar

Muş'ta, Fotoğraf Sanatı Derneği tarafından düzenlenen 'Hava, toprak, su, lale' projesinde kente gelen fotoğrafçılar, Muş lalesini fotoğrafladı.

Paylaş

Muş'ta, Fotoğraf Sanatı Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Hava, toprak, su, lale” projesinde kente gelen yerli ve yabancı fotoğrafçılar, Muş lalesini görüntüledi. Fransa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye’nin dört bir tarafından Muş’a gelen fotoğrafçılar, Muş Ovası’nı kırmızıya boyayan lalelerden güzel kareler çekmeye çalıştı.

Muş Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Sezgin Yalçıner, projenin Muş ve lalelerin tanıtımına önemli bir katkı sağladığını söyledi. Laleleri fotoğraflamak için Berce tarım arazisine gittiklerini ifade eden Yalçıner, projeye katılanlar arasında Fransa, Kıbrıs ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen fotoğrafçı ve ressamlar olduğunu söyledi. Fotoğrafçıların Muş Lalesi ve Muş’un tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağını düşündüğünü söyleyen Yalçıner, “Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz projemize yurt dışından katılım da oldu. Doğaya hayran kalan fotoğrafçılar, birbirinden güzel kareler yakalarken, ressam arkadaşlar da bunu çizerek ölümsüzleştirecekler. Hedefimiz bu katılımı ileriki yıllarda çoğaltmamız ve uluslararası hale getirmek” diye konuştu. 

Fotoğrafçı Levent Yavuz ise, Muş’un önemli doğal güzelliklere sahip olduğunu belirterek, “İlk defa lale fotoğrafı çektim. Lalenin asıl yerinin burası değil Manisa olduğunu düşünüyordum. Muş Lalesi gerçek manada doğal lale. Doğasıyla, ovasıyla çok güzel günler geçiriyoruz. Muş Fotoğraf Sanatı Derneğinin, Muş’u tanıtımı adına düzenlediği bu etkinlikte olmaktan çok mutlu oldum” diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

'Cumhurbaşkanına suikast timi' davasında ara karar verildi

SONRAKİ HABER

Gezi'de yaralanan Aydoğan'ın hesabı engellenmek isteniyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...