Ücretleri ödenmeyen işçiler trafik levhasına çıktı

Kocaeli’de ücretleri ödenmeyen 2 taşeron işçi otoyol üzerindeki levhaların üzerine çıkarak eylem yaptı.

05 Mayıs 2017 12:19
Paylaş

İzmit'te taşeron firmada çalışan 2 işçi, ücretlerinin yatırılmamasını protesto etmek için yol üzerinde trafik tabelasına çıktı. Alacaklarının yatırılmasını isteyen işçiler cep telefonundan hesaplarına 15 bin lira yatırıldığını görünce aşağıya indi.

Olay, İzmit Yahya Kaptan Mahallesi TEM yolu Kandıra gişeleri girişinde meydana geldi. Tramvay projesinde taşeron firmaya bağlı çalışan Mehmet Kara ile Şuayip Demirsığdıran firmanın ücretlerinin yatırmaması nedeniyle yol üzerindeki trafik tabelasına çıktı.

Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekibi önlem aldı. İşçilerin bulunduğu yerin altına atlama yatağı açılırken, ulaşım tek şeritten sağlandı. 2 işçi polisin uzun uğraşlarına rağmen inmedi. Polis firma yetkilileri ile irtibata geçerek Mehmet Kara'nın alacağı 10 bin lira ile Şuayip Demirsığdıran'ın alacağı 6 bin lirayı yatırmalarını istedi.

Yaklaşık 2 saat tabelaların üzerinde paranın yatmasını bekleyen işçilerin hesabına ilk olarak 10 bin TL yatırıldı. Tabelaların üzerinde bulunan bir işçi cep telefonundan hesabına para yatıp yatmadığına baktı. İşçiler kalan paranın da yatırılmasını istedi. Polis yeniden firma yetkilileri ile görüşürken, işçilerin hesabına 5 bin TL daha yatırıldı.

ÜCRETİ ÖDEMEYEN PATRONA DEĞİL, EYLEM YAPAN İŞÇİYE CEZA!

Tabelaların üzerinde bulunan işçi yeniden hesabını kontrol etti. Paranın yattığını gören Mehmet Kara ile Şuayip Demirsığdıran itfaiye merdiveni ile indirildi. Polis merkezine götürülen işçiler hakkında, 'Trafik güvenliğini tehlikeye sokmak' suçundan adli işlem başlatıldı. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Bu çocuk ölümlerinin hepsi 'kader' mi?

SONRAKİ HABER

TİHV temsilcisi: ‘Koruma zırhı’ yeni ölümlere yol açıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...