05 Mayıs 2017 11:33

Adalet Bakanlığında rotasyon uygulaması durdurulmalı

BES geçen yıl yürürlüğe giren rotasyon uygulamasının Adalet Bakanlığında önümüzdeki haftalarda başlayacak olmasına tepki gösterdi.

Paylaş

Cem GURBETOĞLU
Ankara

KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) geçen yıl yürürlüğe giren rotasyon uygulamasının Adalet Bakanlığında önümüzdeki haftalarda başlayacak olmasına tepki gösterdi. 

Sendika tarafından yapılan yazılı açıklamada, Adalet Bakanlığında rotasyona tabi personelin kişisel bilgilerinin toplanmaya başlandığı aktarıldı. OHAL kararnameleriyle birlikte gerçekleştirilen ihraçlarla tüm kamu kurumlarında olduğu gibi Adalet Bakanlığı birimlerinde de personel eksikliğinin hat safhaya çıktığı kaydedilen açıklamada, mahkemelerin çalışamaz hale geldiği ifade edildi. Açıklamada, “Ortaya çıkan kaos ortamına rağmen rotasyon yönetmeliğinin uygulamaya koyulması; yazı işleri, idari işler müdürleri ile mahalli bilgi işlem ve mahalli adli sicildeki şube müdürlerinin zorunlu rotasyona tabi tutulması yaşanan sorunları içinden çıkılamaz hale getirecektir. Mahkemelerde işleri durma noktasına getiren yoğunluğa karşın rotasyon yönetmeliğinin uygulanması, KHK yoluyla ihraçlarla devam ettirilen tasfiyelere rotasyon yoluyla tasfiye süreci eklemektedir. Yıllarını yargı hizmeti üreterek uzmanlaşmış, nitelikli kadroların zorla emekli edilmesi hedeflenmektedir” denildi. 

Yapılan değişikliklerle, yazı işleri ve idari işler müdürleri ile mahalli bilgi işlem ve mahalli adli sicildeki şube müdürlerinin belli hizmet sürelerine bağlı olarak zorunlu rotasyona tabi hale getirildiği kaydedilen açıklamada, yıllarca zorunlu yer değiştirmeye tabi olmayan personelin zorunlu yer değiştirme esaslarına tabi tutmayı gerektiren haklı ve hukuki bir sebep bulunmadığı ifade edildi. Açıklamada, idarenin düzenleyici işlem yapma yetkisini kamu yararı ve hizmetin gereklerine uygun şekilde kullanmadığı vurgulandı. Diğer kamu kurumlarında benzer görevi yürüten personelin zorunlu yer değiştirme esaslarına tabi tutulduğu, aynı görev ve sorumluluğu üstlenen personelin farklı esaslara tabi tutulmasına sebep olacağı belirtilen açıklamada, bunun hem eşitlik ilkesini ihlal edeceği hem de ilgili kamu görevlilerinin iş güvencesinin ihlal edilmesinin de önünü açacağına dikkat çekildi. 

Rotasyon uygulamasıyla yurttaşların da mağdur olacağına dikkat çekilen açıklamada, “Sendikamızca Rotasyon Yönetmeliğinin iptaline yönelik Danıştayda dava açılmış, ancak davamızın esastan görüşülmesine devam edilmektedir. Geriye dönüşü mümkün olmayan mağduriyet yaşamasının engellenmesi bakımından, bir an önce Adalet Bakanlığı Memur Sınav Atama ve Nakil Yönetmeliğindeki Rotasyon düzenlemesinin iptal edilmesini ve rotasyon çalışmalarının durdurulmasını istiyoruz” denildi.

ÖNCEKİ HABER

Nektarin hasadı dertli başladı

SONRAKİ HABER

1.5 milyon dolara vatandaşlık 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...