05 Mayıs 2017 11:16

Tüm Bel-Sen Genel Kurulu acı haberle başladı

Tüm Bel-Sen 10. Olağan Genel Kurulu, Muğla Şube Yöneticisi Necla Göktaş'ın trafik kazasında yaşamını yitirmesi haberiyle başladı.

Paylaş

KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen 10. Olağan Genel Kurulu 5 Mayıs Cuma günü Ankara’da toplandı. Genel kurul acı bir haberle başladı. Tüm Bel-Sen Genel Kurulu’na katılmak için Ankara’ya gelen Tüm Bel Sen Muğla Şube Yöneticisi Necla Göktaş karşıdan karşıya geçmek isterken geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi. Göktaş’ı sendikadan arkadaşları, yakınları ve KESK’e bağlı sendikaların üye ve yöneticileri cenazesinde son yolculuğuna uğurladılar.

KESK İstanbul Alibeyköy’de Eğitim Sen üyesi Şengül Karaca’nın bir erkek tarafından camdan atılarak öldürülmesini de hatırlatarak bir açıklama yaptı. 2017’nin ilk 4 ayında 133 kadının katledildiği belirtilen açıklamada, kadınların yaşamlarının iktidar sahipleri tarafından kuşatılmışken, sadece cinsiyetlerinden dolayı en temek hak olan yaşam hakkının ellerinden alındığı ifade edildi. Açıklamada, “Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri karşısında, bulunduğumuz her yerde mücadele ve direnişimizi kendi gücümüzle büyüterek ve kadını kurban değil, toplumsal özne olarak açığa çıkaran daha güçlü bir kadın örgütlenmesi yaratarak direnişimizi sürdüreceğiz” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çiller, 'Başbakan olmak şahitliğe gerekçe olmamalı' dedi

SONRAKİ HABER

İHD: Bölge'de 2017'nin ilk 3 ayında 7907 hak ihlali yaşandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...