05 Mayıs 2017 10:12

Gül: Baykal'ın hakkımda söylediklerini ciddiye almıyorum

Abdullah Gül, cuma namazı çıkışı açıklama yaptı. Gül, cumhurbaşkanlığı adaylığı için 'Benimle ilgili söylenenleri ciddiye almıyorum' dedi.

Paylaş

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazı çıkışı açıklama yaptı. Gül, Deniz Baykal'ın "Yüzde 49'un temsilcisi olabilir" ifadesine cevap vererek "Ciddiye almıyorum" dedi. Gül, sosyal medyada kendisi ve bazı AKP'lilere yönelik "saygı çerçevesini aşan" açıklamalara sessiz kalınmasını da eleştirdi. Gül, "Yeri geldiğinde tecrübemi paylaşma sorumluluğum var" ifadesiyle siyasete geri dönme konusunda açık kapı bırakmayı sürdürdü.

Abdullah Gül, cuma namazını kılmak üzere 13.00 sıralarında Esenyurt'taki Serhan Tirit Merkez Camii'ne geldi. Gül, namaz çıkışı, Deniz Baykal'ın kendisini cumhurbaşkanı adayı olarak göstermesi sonrası başlayan tartışmalara değindi.

Gül'ün açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"Geçen günlerde bir siyasetçinin kendi parti içi hesapları çerçevesinde yaptığı çeşitli taktikler. O konuşmada beni de söz konusu etti. Açıkçası ben hiç ciddiye almadım benimle ilgili söylenenleri. Önceden de biliyorum, 367 meselelerinin nasıl ortaya çıktığını. Ama üzülerek görüyorum ki bazıları çok ciddiye almış.

'BAZI ÇEVRELER SAYGI ÇERÇEVESİNİ AŞTI'

Bazı arkadaşlar saygı çerçevesini de aşarak benim ne yapmam gerektiğini söylemeye kalktı. Bazı çevreler başta ben olmak üzere AK Parti’nin gerçek öncüleri kurucuları emeği geçmiş arkadaşlar hakkında ağza gelmeyecek laflar ahlak dışı davranışlar edep dışı şeyler söylüyor. Bunların nasıl organize olduğunu herkes biliyor. Bunları kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.

'YER GELDİĞİNDE TECRÜBEMİ PAYLAŞMA SORUMLULUĞUM VAR'

7 sene tarafsız cumhurbaşkanlığı yaptım ve günlük siyasete girmeyeceğimi söyledim. Yeri, geldiğinde tecrübemi paylaşma sorumluluğum var. Baktığımızda ülke zaten kutuplaşmanın ve seçimlerin yorgunluğu içinde. Türkiye’nin önüne bakması gerekir. Ulusal çıkarları tehdit eden gelişmeler var. Herkesin bunları çözmek için çalışması gerekir. Hükümete yardımcı olmak gerekir. Bu fikirlerimi bu şekilde paylaşırım polemiklere sokmak isteyenleri de ciddiye almam."

ERDOĞAN, 'FİTNE HAREKETİDİR' DEMİŞTİ

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın "Adayımız CHP'li olmayabilir. Abdullah Gül ismi gelirse ciddiye alırım" sözü sonrası başlayan tartışmaya dair Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Bu bir virüs hareketidir, fitne hareketidir. Deniz Baykal kendi başının çaresine baksın" demişti.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise "Sayın Gül ile ilgili çeşitli spekülasyonlar yapılıyor. Sayın Gül’ün bu spekülasyonları behemahal (mutlaka) bitirmesi gerekir. Sayın Gül’ün net olmadığından dolayı da böyle sorularla karşılaşıyor. Eğer rahatsızsa böyle sorulardan net bir şekilde cevabını vermesi gerekir. Yok rahatsız değilse, cevapsız bıraktığı takdirde herkes bu soruyu her zaman sorma ve bununla da muhatap olmayla karşı karşıya kalacaktır. Benim tanıdığım Sayın Gül buna net bir cevap vermelidir” demişti.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir Hayvanat Bahçesinde dehşet görüntüler

SONRAKİ HABER

Türkiye'nin 'Suç Atlası' çıkarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...