05 Mayıs 2017 09:38

'Kavurmacı'nın raporunu okul bile mazaret diye kabul etmez'

CHP'li Yarkadaş'tan sağlık sorunları gerekçesiyle tahliye edilen Ömer Faruk Kavurmacı yorumu: O raporu okul bile mazeret diye kabul etmez.

Paylaş

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, ‘FETÖ’ sanığı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın sağlık raporuyla tahliye edilmesiyle ilgili konuştu:  “Kavurmacı'yı tahliye eden o raporu öğrenci okula götürse, okul yönetimi mazeret için geçerli saymaz" dedi. Cezaevlerinde 303'ü ağır 925 hasta olduğunu belirten Yarkadaş, "Bu insanların içinde 31 epilepsi hastası var. Onlar bu ülkenin vatandaşı değil mi?" diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Kavurmacı'nın özel hastane raporuyla sağlık sorunları gerekçe gösterilerek tahliye edilmesiyle ilgili konuştu. ‘FETÖ üyesi’ olduğu gerekçesiyle dokuz ay önce tutuklanan dün ise serbest bırakılan Kavurmacı'nın tahliyesine ilişkin açıklama yapan Yarkadaş, “Sulh Ceza Hakimliği, özel hastaneden alınan epilepsi ve uyku apnesi raporunu geçerli sayıyor ve Kavurmacı'yı tahliye ediyor. Şu an cezaevlerinde 31 epilepsi hastası var. O insanların raporu neden geçerli sayılmıyor?" tepkisini gösterdi.

Yarkadaş, "Kavurmacı'yı uyku apnesi olduğu gerekçesiyle tahliye eden yargı, Halil Güneş adlı tutukluya ise gözlerini yumuyor. Halil Güneş de aynı sorunu yaşıyor. Üstelik buna ek olarak bir de kemik kanseri ile mücadele ediyor. Ancak Topbaş'ın damadı olmadığı için tahliye edilmiyor'' diye konuştu.

SARRAF'I HATIRLATTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'de tutuklu bulunan Rıza Sarraf'ın durumuyla "Türk vatandaşı olduğu için ilgilendiği'ni açıkladığını hatırlatan Yarkadaş, "Türkiye'deki cezaevlerinde 303'ü ağır 925 tutuklu ve hükümlü var. Bu insanlar hangi ülkenin vatandaşı? Birilerinin ilgilenmesi için AKP'li ya da AKP'lilerin damadı mı olmak gerekiyor?" diye sordu.

Yarkadaş şunları söyledi:

"Kadir Topbaş'ın damadı Kavurmacı, yasa gereği Adli Tıp'tan verilmesi gereken raporu Özel Acıbadem Hastanesi'nden aldı. Raporda "Epilepsi ve uyku apnesi olduğu" yer almış. Ve bu rapor, tahliye için yeterli sayıldı!  Damat Ömer Kavurmacı, hangi tıbbi zorunluluktan ötürü ve ne zaman özel hastaneye sevk edildi? Özel hastaneye sevk kararı nasıl alındı? Kavurmacı'nın özel hastaneye götürülmesi için hangi mekanizmalar devreye sokuldu? Ve Sulh Ceza Hakimliği, hangi yönetmeliğe dayanarak özel hastane raporunu tahliye için yeterli saydı?"

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Özel hastane raporunu, okula gidemeyen öğrenci okula getirse, okul yönetimi reddeder ve devlet hastanesinden rapor ister. Ancak iş Topbaş ve Kavurmacı'ya gelince her ne hikmetse bu rapor kabul ediliyor ve üstüne üstlük bir de tahliye için geçerli sayılıyor. Cezaevlerinde yüzlerce tutuklu ciddi hastalıklarla boğuşurken, AKP'li Topbaş'ın damadına verilen tahliye, “adalet duygusunu kavuruyor."

 {{318331}}

ÖNCEKİ HABER

‘Yol’, Cannes’da tekrar gösterilecek

SONRAKİ HABER

Kuzey Kore'den ABD'ye 'King Jong-un'a suikast' suçlaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...