30 Haziran 2012 11:22

Gençlik kampı öncesi şenlik

“Özgürlük Gelecektir” sloganıyla bu yıl 10.su düzenlenecek olan Gençlik Kampının tanıtımı için Bornova’da bir şenlik düzenlendi.

Gençlik kampı öncesi şenlik
Paylaş

 

Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosunda yapılan ve 200 dolayında kişinin katıldığı etkinlikte Kamp Düzenleme Komitesinden Gürkan Emreoğlu bir konuşma yaptı.

Diller, kültürler farklı olsa da kolektif dayanışmanın ve paylaşmanın kültürünü yeşerteceklerini belirten Toluk, “Emeği bu kültürle, bireyi toplumla, politikayı yaşamımızla, sanatı yeteneklerimizle, yeniyi tarihle, düşlerimizi gerçekle buluşturacağız. Türkiye gençliğinin 2012 Özgürlük Buluşması, birilerinin ürettiği diğerlerinin tükettiği ortamın aksine, kolektif yaşamın sergileneceği bir kamp olacak. Dil, din, ırk, renk farkı gözetmeden; sevgi, kardeşlik ve barışın yeşereceği bir birliktelikle özgürlüklerin kapısını aralayacağız” dedi.

Geceye katılan Billur Tuz İşçisi Eray Aykut, Billur Tuz işçileri olarak şenliği selamladıklarını belirtti. Aykut, “Direnişimiz kazanımla sonuçlanıncaya kadar mücadeleyi bırakmayacağız. Yaşasın iş ekmek özgürlük mücadelemiz” dedi.

Geceye katılan gençler Grup Yel Değirmeni’nin ezgileriyle coşarken, etkinlik Cevdet Bağca konseri ile son buldu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Önder, ‘Kıyıya Vuran Dalgalar’ adlı kitabı imzaladı

SONRAKİ HABER

‘Kürtaj olmasın demek, araba kazaları hiç olmasın demek gibi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...