05 Mayıs 2017 09:26

Denizli’de 6 Mayıs anmasına keyfi yasak!

Denizli Emek Gençliği'nin Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın katledilişinin yıl dönümünde yapmak istediği basın açıklaması yasaklandı.

Paylaş

Denizli’de katledilişlerinin 45.yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için basın açıklaması yapılacağını duyuran Denizli Emek Gençliği, bu sabah anmanın yasaklandığını öğrendi.

Emek Gençliği, Merkezefendi Kaymakamlığı’na iki gün önce basın açıklaması yapılacağını bildirmişti. Bu sabah telefon edilerek geri dönüş için Emek Gençliği yöneticisi Merkezefendi Kaymakamlığı’na çağırıldı. Basın açıklaması için izin verildiği ancak açıklama metninin kaymakam tarafından beğenilmediği için imzalanmadığı söylendi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Emek Gençliği, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz’in, Yusuf’un, Hüseyin’in katledilişlerinin üzerinden 45 yıl geçti. Geçen bunca zamana rağmen ne Denizlerin mücadelesinden ne de onları anmaktan asla vazgeçmedik. Bugün kaymakamlıktan edindiğimiz bilgiye göre 6 Mayıs’ta yapacağımız basın açıklaması yasaklandı. Hiçbir gerekçe belirtmeden yasaklanan basın açıklamamız Denizli’deki keyfi uygulamaların sadece biri.
Halka bağlılığın, bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelesinin birer sembolü haline gelen ‘3 fidan’ı katledenler, gençliğe gözdağı vermek, mücadele eden gençleri sindirmek istedi fakat, üzerinden 45 yıl geçmesine rağmen, Türkiye gençliği Denizlerin mücadelesini anlamaya, anlatmaya ve büyütmeye devam ediyor. Denizler atölyelerde insanca çalışmak ve insanca yaşamak için güvenceli bir gelecek isteyen genç işçilerin, demokratik üniversite, parasız, bilimsel eğitim isteyen gençlerin mücadelesinde yaşamaya devam ediyor. Bizler 6 Mayıs’ta gençliği Denizleri anmaya ve sahip çıkmaya çağırıyoruz.” (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gülmen ve Özakça'nın açlık grevi 60. gününe giriyor

SONRAKİ HABER

Metrobüs arızasıyla ilgili İETT'den açıklama 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...