05 Mayıs 2017 06:02

Barış için Adriyatik'e yelken açtılar

Bodrum'da geçen 23 Nisan'da denize açılan 4 kadın denizcinin oluşturduğu Deniz Tutkusu Seyirde Grubu, İtalya kıyılarına ulaştı.

Paylaş

Bodrum İlçesinde yaşayan ve Tutkum adlı yat ile girdikleri yelken yarışlarında birçok kez ödül alan Deniz Tutkusu Seyirde Grubu, 23 Nisan'da Milta Marina'dan demir alarak Akdeniz'e açıldı. 

'Yurtta Barış Dünyada Barış' sloganı ile yola çıkan Saibe Keçeli (53), Ceyda Güleçyüz (57), Neşe Vidinli Hasipek (52) ve Pırıl Adanalı (58) 10 günde İtalya kıyılarına ulaşmayı başardı. 

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda Bodrum'da olmayı hedefleyen ve yaklaşık 2 bin 160 mil yol kat ederek Akdeniz'i baştan aşağı gezeceklerini belirten grubun sözcüsü Pırıl Adanalı, "Atatürk'ün kadınları olarak onun Yurtta Barış Dünyada Barış felsefesini Akdeniz'in her limanına, her kentine taşıyacağız. Ayrıca kadından kaptan olmaz diyenlere inat çıktığımız bu gezide, gittiğimiz her ülkede ve her limanda Türk kadınının gücünü ve farklılığını anlatıp barışa vurgu yapacağız. Şu anda Yunanistan kıyılarından İtalya kıyılarına varmak üzereyiz ve yolculuğumuz aksamadan sürüyor" dedi. (Bodrum/Muğla)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de 1 Mayıs tutuklaması

SONRAKİ HABER

Amerika’da göçmen işçi 1 Mayısı ve Trump’a öfke 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...