30 Haziran 2012 11:14

Füzelerin yönü Suriye’ye döndü

Şanlıurfa Suruç’a, dün konvoyla gönderilen askeri araçlardan bazıları, sınır bölgesinde 2. Hudut Tabur Komutanlığı’na bağlı birliklerde görev almaya başladı.Yerleştirilen füze rampalarının, Suriye yönüne bakacak şekilde konuşlandırıldığı görüldü. Ayrıca sınırın Suriye tarafında da askeri

Füzelerin yönü Suriye’ye döndü
Paylaş

Yerleştirilen füze rampalarının, Suriye yönüne bakacak şekilde konuşlandırıldığı görüldü. Ayrıca sınırın Suriye tarafında da askeri hareketlik yaşandığı iddia edildi.

PROVOKASYON DEĞİLMİŞ

Bu arada ABD Savunma Bakanı Leon Panetta ve Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey de Pentagon’da düzenlenen basın toplantısında, Türkiye’nin Suriye sınırındaki hareketlilikle ilgili açıklamalar yaptı. Her iki isim de Türkiye’nin Suriye sınırına yığınak yapmasının “büyütülecek bir durum olmadığını” ve bu adımların amacının “provokasyon amacı taşımadığını” öne sürdü. (HABER MERKEZİ)


WSJ: UÇAK SURİYE HAVA SAHASINDA DÜŞÜRÜLDÜ

Wall Street Journal gazetesi, Türkiyeli yetkililerin açıklamalarıyla çelişen bir habere yer verdi. Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir güvenlik yetkilisine dayandırılan habere göre, “uçağın karadan havaya füzelerle vurulduğuna dair bir işaret görülmediği” belirtildi.

Ayrıca haberde, savaş uçağının vurulduğu sırada Suriye hava sahasında olduğu ifade edildi.

RESMİ AÇIKLAMALARDAN FARKLI

Başbakan Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da dahil olmak üzere Türkiyeli yetkililer olay gününden bu yana yaptıkları açıklamalarda, uçağın uluslararası hava sahasında vurulduğunu ancak enkazının Suriye karasularına düştüğünü ifade etmişti.

Türkiye’nin açıklamalarında ayrıca savaş uçağının uçaksavar füzeleriyle vurulduğu belirtilmişti. Şam ise uçağın, menzili 1.5 mil civarında olan uçaksavar ateşiyle vurulduğunu söylemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Zana-Erdoğan görüşmesi sona erdi

SONRAKİ HABER

Deri-İş Temsilciler Kurulu toplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...