04 Mayıs 2017 15:40

Orhan Osmanoğlu, Osmanlı torunu olma kariyerini anlattı!

Osmanlı torunu olmanın meziyet sayıldığı ülkemizde Süleyman Demirel Üniversitesinin söyleşiye çağırdığı Orhan Osmanoğlu mehterle karşılandı.

Paylaş

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi, söyleşiye çağırdığı 2. Abdülhamid'in torunu Orhan Osmanoğlu'yu mehter takımıyla karşıladı. Osmanoğlu da güneş gözlükleri ve takım elbisesiyle mehterin seslendirdiği marşlara eşlik etti.

Ülkemizde bugünlerde Osmanlı torunu olmak, başka hiçbir meziyete sahip olmasanız bile panellere söyleşilere çağrılmanıza neden oluyor. Öte yandan Osmanlı torunu olmanızın getirdiği 'saygınlık'la Osmanlı ıvır-zıvırları satarak oldukça iyi paralar da kazanabiliyorsunuz. 2. Abdülhamid'in torunu Orhan Osmanoğlu da dişi ve tırnağıyla kazıyarak yükseldiği Osmanlı torunu olma kariyerini üniversite öğrencileriyle paylaşmak amacıyla Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen 2. Kariyer Zirvesi'nde söyleşiye katıldı.

Isparta Belediyesi'nin mehter takımının çaldığı marşlarla karşılanan Osmanoğlu, mehter takımını selamlayıp çaldığı marşlara eşlik etti. Orhan Osmanoğlu, mehter takımından 'ver mehteri' söyleminden hatırlayacağınız Fetih Marşı'nı çalmasını da istedi.

'İLGİ GÖRMEMİZ BİZİ ÇOK MUTLU EDİYOR'

Orhan Osmanoğlu, hayatında ilk kez böyle bir şeye şahitlik ettiğini belirtti. Gençlerin tarihine sahip çıktığını vurgulayan Orhan Osmanoğlu, "Bizler 600 senelik hanedanın torunlarıyız. Siyasilerden daha çok halktan ilgi görmemiz bizi çok mutlu ediyor. Bize 'devlet size bir itibar versin, istemez misiniz' diye soruyorlar. Bizim itibarımız var zaten. Halk tarafından, öğrenciler tarafından Osmanlı Hanedanlığına ilgi gösterilmesi ne kadar güzel bir şey" şeklinde konuştu.

'ARAPLAR ABDÜLHAMİD'İ ÇOK SEVİYOR'

Payitaht: Abdülhamid adlı televizyon dizisinin danışmanlığını yaptığını da aktaran Osmanoğlu, diziye ilginin çok iyi olduğunu, 10'uncu bölüme gelmeden konuşulan bir dizi haline geldiğini kaydetti. İçinde tarih olan dizinin konusu Abdülhamid olunca dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Osmanoğlu, dizinin yurt dışından da ilgi gördüğünü, özellikle Arapların Abdülhamid'i çok sevdiğini ve diziye ilgi gösterdiğini anlattı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yolsuzluktan 23 yıl ceza alan eski bakana tahliye kararı

SONRAKİ HABER

Üniversite öğrencisine 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...