04 Mayıs 2017 14:07

Nakliye işçileri fabrika girişini TIR'ları ile kapattı

Tokat'ta kendilerine verilmesi gereken işlerin başka firmaya verildiğini söyleyen nakliye işçileri protesto eylemi yaptı.

Paylaş

Tokat'ın Artova ilçesinde S.S.1 Nolu Artova Taşıyıcılar Nakliyeciler Kooperatifi üyeleri, kendilerine iş verilmediği için çimento fabrikasının girişini kapattı.

Artova ilçesindeki özel firmanın işlettiği çimento fabrikasında nakliye işi yapan kooperatif üyesi yaklaşık 100 işçi, kendilerine verilen işin azaldığını ve 2016 yılında Samsun'dan gelen başka bir nakliye firmasının taşıma işini üstlendiğini söyleyerek fabrika girişini TIR'lar ile kapattı. Kooperatif binası önünde toplanan nakliyecilere polisi dağılmaları çağrısında bulundu. İşçiler TIR'ları fabrika önünde bırakarak ilçeye doğru yürüdü.

Kooperatif Başkanı Sebahattin Eşiyok, "Başka bir firma gelip bizim ekmeğimize sebep oluyor. 71 üyemiz var, biz bu işi kaldıracak kapasitedeyiz. Biz davet edilmeden iş başka firmalara verildi. Üyelerimizin borcu var, iş yapamadıkları için perişanlar. Kooperatife, üyelerimize nakliye sırası gelmiyor. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Senetlerini kimse ödeyemiyor" diye konuştu. Fabrika yetkilileri ise açıklama yapmaktan kaçındı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Urfa'da zabıtaların zorbalığı sürüyor

SONRAKİ HABER

Fatih Terim, 3 bin 500 lira tazminata mahkum edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...